ProCredit Bank Romania mareste dobanzile depozitelor la termen

Data publicarii: 06-02-2008 | Finante-Banci

Incepand din data de 06 februarie, ProCredit Bank a marit dobanzile depozitelor la termen constituite in Lei si Euro pe 1, 3, 6 si 12 luni, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, depozitele la termen in Lei pentru persoane fizice si juridice au o rata a dobanzii cu 0,5 p.p. mai mare, ajungand pentru maturitatea de 12 luni pana la 7,75% pe an.

In ceea ce priveste depozitele la termen in Euro, ratele dobanzilor au crescut cu pana la 0,35 p.p., fiind diferite in functie de maturitati. De exemplu, pentru un depozit in Euro pe 3 luni, ProCredit Bank acorda o dobanda de 4,10% pe an.

"Aceasta decizie a fost luata ca urmare a evolutiei pietei financiare. Era firesc sa aliniem dobanzile pe care le oferim clientilor nostri in concordanta cu rata dobanzii practicata pe piata." - a declarat Asmus Rotne - Director General Adjunct la ProCredit Bank.

Pensionarii care aleg unul dintre depozitele la termen in lei de la ProCredit Bank primesc un plus de dobanda de 0,5 p.p la dobanda standard in Lei practicata de banca. 

Dobanda fixa pe intreaga perioada a depozitelor la termen reprezinta unul dintre avantajele oferite clientilor.  Astfel, fiecare dintre clienti poate calcula cu exactitate, din prima zi a depunerii banilor, care va fi suma pe care o va avea la maturitatea depozitului. 

Pe langa cresterile de dobanzi la depozitele la termen, banca a aplicat o majorare si la dobanda conturilor de economii pentru persoane fizice in Euro, cu 1,55 p.p ajungand pana la 3,30% pe an, tot ca urmare a evolutiei pietei financiare. Pentru conturile de economii in lei, ProCredit Bank acorda clientilor persoane fizice o dobanda de 6,5% pe an.

ProCredit Bank are in prezent 36 de sucursale si agentii in Bucuresti si in tara si intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la o retea de 50 de locatii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: