Surface, masuta magica de la Microsoft

Data publicarii: 07-02-2008 | IT&C

O masa care poate sa recunoasca obiecte - de la creioane la telefoane mobile sau aparate foto, si care iti permite sa te "joci" direct cu continutul acestora. O masa care la prima vedere pare rupta dintr-un film stiintifico-fantastic. Ei bine, ea este cat se poate de reala. Se numeste Surface, este produsa de Microsoft si costa in jur de 10 mii de dolari.


Microsoft Surface

O vezi si nu-ti vine sa crezi! Pui un aparat foto pe masa si toate fotografiile se revarsa pe suprafata ei. Daca vrei sa le vezi mai bine, poti sa le maresti tragand cu doua degete de colturile lor. Le poti "plimba" cu degetul pe masa dupa bunul tau plac. Daca pui un telefon mobil langa, poti muta linistit pozele, prin atingerea si miscarea lor, din aparatul de fotografiat in telefon sau invers. Acum pune o sticla de vin si masa ar putea sa iti arate informatii referitoare la podgoria de origine sau anul producerii vinului. Microsoft Surface, pe numele ei, este o masa care ascunde de fapt un computer cu Windows Vista si foloseste tehnologia Multi-Touch, care permite "plimbarea" obiectelor pe suprafata mesei sau "aruncarea" inapoi in memoria aparatelor.

Desi pana acum Microsoft Surface a fost prezentat doar sub forma unei masute, este posibil ca pe viitor sa primeasca si alte implementari, de exemplu intr-un perete. Pretul unui Microsoft Surface porneste de la 5.000 de dolari si poate ajunge la 10.000, in functie de configuratie. Deocamdata, Microsoft va livra produsul unor lanturi hoteliere de lux si operatorului american de telefonie mobila T-Mobile, dar reprezentantii companiei promit sa creeze variante mai comerciale, accesibile tuturor consumatorilor.

The Money Channel

Site-ul oficial al Microsoft Surface