Americanii fac cea mai scumpa masina din lume: 2 milioane de dolari!
Data publicarii: 07-02-2008 | AutoAmericanii continua cu proiectul lor de a construi cea mai scumpa masina din lume, pe care vor sa o vanda cu 2 milioane de dolari. Proiectul americanilor de la DiMora Motorcar nu este deloc nou, el fiind demarat acum aproape 2 ani. Totusi, urmaresc site-ul oficial din cand in cand pentru a vedea daca americanii fac progrese cu acest proiect, care pare destul de fantezist de altfel.
Despre ce este vorba?
DiMora Motorcar, o companie din Statele Unite, condusa de fondatorul ei, Alfred DiMora vrea sa produca o limuzina de superlux, botezata Natalia LS2, al carei pret de vanzare ar urma sa o incoroneze ca fiind cea mai scumpa din lume: 2 milioane de dolari. Masina este gandita ca o limuzina gen Rolls-Royce Phantom sau Maybach, dar conform declaratiilor oficialilor DiMora ar urma sa le lase cu mult in urma prin prisma performantelor si confortului.
Pentru Natalia, americanii pregatesc un motor V16 de 14 litri, cu 2 supape pe cilindru care dezvolta 1.200 CP si 1.220 Nm. Asemenea motor nu este neaparat imposibil de construit (cu toate ca Bugatti s-a chinuit multi ani sa construiasca motorul lui Veyron in asa fel incat sa fie si fiabil), dar americanii spun ca propulsorul lor V16 va avea un sistem de injectie revolutionar care va permite un consum decent de benzina si emisii de noxe atat de mici incat nu va fi nevoie de catalizator!
Masina ar urma sa aiba tractiune integrala si directie pe toate cele 4 roti, nu mai putin de 60 de computere raspunzatoare de toate functiile masinii, de la funtionarea motorului pana la sistemele de entertainment din habitaclu. De asemenea, vopseaua se vrea a fi una speciala, care sa-si schimbe culoarea in functie de temperatura mediului inconjurator. Blocurile optice sunt prevazute pentru a gazdui mici ecrane video si un videoproiector care sa arate trecatorilor imagini despre masina si sponsori, cand masina este parcata.
Pe langa toate acestea ar mai fi chestii obisnuite gen: monitoare in tetiere, retea wireless, bar si cam tot ce se stie in materie de lux.
DiMora Natalia SLS 2
DiMora Natalia SLS 2
DiMora Natalia SLS 2
DiMora Natalia SLS 2
DiMora Natalia SLS 2
DiMora Natalia SLS 2
Recunosc ca, personal, mi se pare prea putin realizabil acest proiect. De ce? In primul rand din cauza modului in care este promovat. Cei de la DiMora se lauda cu toate aceste sisteme si inovatii, dar in ultimul timp nu au mai prezentat nimic din modul cum au evoluat lucrurile. In plus, pe site ei spun ca lansarea acestei masini va fi un eveniment de amploare mondiala, transmis in direct de multe televiziuni si pe internet. Dar tot pe site exista o sectiune prin care se cauta parteneriate si sponsori, deci e o problema cu resursele financiare.
Exista chiar si posibilitatea ca vizitatorii site-ului sa trimita sugestii cu ce ar vrea sa inglobeze masina. Cei ce vor sa cumpere masina pot chiar plati un avans pentru a-si rezerva un exemplar cand productia in serie va demara.
Stiti ca celor de la Bugatti le-a luat foarte mult timp si foarte multi bani sa faca modelul Veyron. Mult mai mult timp decat au estimat initial. Ba chiar, la saloanele auto erau aproape luati in ras cand prezentau Veyron-ul tot cu titlul de "Concept", dupa multe termene de amanare a productiei de serie. Mai nou, se pare ca Bugatti studiaza posibilitatea de a produce o masina si mai exclusivista/performanta, implicit si mai scumpa decat Veyron-ul.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri