Cum sa ne trezim mai plini de energie in fiecare dimineata

Data publicarii: 07-02-2008 | Lifestyle

In fiecare zi, dupa ce ne trezim, exista anumite trucuri care ne pot face sa ne simtim bine pe tot parcursul zilei, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, noteaza Gandul. Consumul unor alimente, anumite miscari sau gesturi ne pot face sa ne simtim exceptional si sa avem o zi de succes, sustin specialistii.

Mai mult, dimineata este momentul ideal pentru a grabi ritmul metabolismului si pentru a mai da jos din tesutul adipos. Desi este destul de greu sa ne trezim dimineata si sa parasim patul, trebuie sa facem acest lucru din diferite motive. Pentru ca acest lucru sa se intample cat mai usor, este bine ca inainte de culcare sa pui la vedere un bilet, pe care sa fie scris ceva interesant care va avea loc a doua zi.

O camera colorata ajuta o persoana sa fie cat mai optimista

Cercetatorii spun ca oamenii se trezesc intr-o dispozitie proasta pentru ca pe timpul somnului au loc diferite modificari hormonale. O alta metoda, pe care o putem folosi pentru a ne trezi mai usor, este aceea de a micsora temperatura din camera. O temperatura mai scazuta (nu trebuie sa se exagereze) poate face o persoana sa se trezeasca mai usor. Acest lucru se intampla pentru ca sangele circula mai intens. Pentru o atitudine cat mai pozitiva este recomandat ca in camera sa fie cat mai multe culori. O camera colorata, indiferent ca e vorba de zugraveala, de anumite obiecte sau de asternuturi, face creierul sa reactioneze dimineata si creste sentimentul de optimism. In cazul femeilor este si mai bine sa aiba langa ele, atunci cand se trezesc, un buchet de flori proaspete.


Metoda de trezire

O metoda pentru obtinerea de mai multa energie pe tot parcursul zilei este sa ne trezim cand suna prima data ceasul. Cu toate ca suntem tentati sa inchidem alarma si sa mai dormim cateva minute, trebuie stiut ca aceasta atitudine nu ajuta deloc. Creierul stie ca nu se va putea odihni mai mult, pentru ca in cateva minute alarma va suna din nou, sustin cercetatorii. Astfel, somnul nu va intra in cea de-a doua faza, faza cea mai odihnitoare. Cel mai bine este sa ne trezim cand ceasul suna prima data, spun specialistii. In acel moment, nivelul de energie este ridicat. Cele cateva de minute in plus de somn ne fac sa ne simtim fara vlaga si sa pornim fara entuziasm in noua zi, avertizeaza oamenii de stiinta. Odata ce te trezesti, este bine sa-ti vizualizezi ziua intr-un mod cat mai placut si alert.

O astfel de gandire pozitiva ii da corpului un surplus de energie. Pe timpul noptii, organismul pierde multe lichide. De aceea, dimineata este bine sa bei un pahar mare cu apa rece. Apa revigoreaza organismul instantaneu. S-a dovedit ca si o scadere de doua procente a apei din organism poate duce la aparitia oboselii fizice si psihice. Tot pentru o dimineata excelenta trebuie lasata lumina naturala sa intre in camera. Lumina naturala stimuleaza ceasul biologic al fiecaruia dintre noi si duce la activarea neuronilor responsabili de trezire din creier, explica medicii.

Integral in Gandul