GarantiBank, buget de promovare de 5 mil. euro in 2008

Data publicarii: 07-02-2008 | Finante-Banci

GarantiBank, subsidiara locala a unuia dintre primii trei jucatori din cadrul pietei turce de banci private, va avea, in 2008, un buget de promovare de aproximativ cinci milioane de euro la rate-card (valoare bruta, fara reduceri), mai mare cu 150% fata de bugetul din 2007, potrivit declaratiilor lui Okan Yurtsever, director retail banking in cadrul firmei.

"In 2007, bugetul de promovare a fost de doua milioane de euro, iar pentru 2008 avem in plan sa fie de aproximativ cinci milioane de euro", a declarat oficialul companiei. Astfel, GarantiBank va avea o crestere a bugetului de peste 150% pentru acest an. Banca a optat, in 2007, pentru o gama larga de mijloace de comunicare in masa. "Pentru Bonus Card, de exemplu, primul card multibrand cu cip din Romania, am optat cu precadere pentru televiziune, outdoor si presa. Campania adresata persoanelor fizice, din octombrie anul trecut, a fost comunicata, in principal, la radio, in presa, outdoor si prin internet", a declarat Yurtsever.

Pentru 2008, GarantiBank doreste sa initieze campanii pentru produsele si serviciile care sunt oferite persoanelor fizice si IMM-urilor. "Dorim, de asemenea, sa continuam promovarea pentru Bonus Card, unul dintre cele mai de succes produse de card de credit din Turcia", a adaugat oficialul bancii. Agentia de publicitate cu care lucreaza banca este Cohn&Jansen| Ashley & Holmes.

Cea mai recenta campanie derulata de institutie a fost in luna noiembrie a anului trecut. "Atunci am dezvoltat campania pentru Bonus Card, un produs foarte important pentru noi. Campania am lansat-o prin spoturi TV, outdoor si presa", a declarat Yurtsever.

Compania avea, la sfarsitul anului 2007, peste 450 de angajati si active in valoare de 200 milioane de euro, la nivelul lunii septembrie 2007. GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International, cu sediul la Amsterdam. Aceasta este detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a treia banca privata din Turcia, avand active de peste 24 miliarde euro. Institutia financiara are sediul in Istanbul si a fost fondata in 1946, fiind detinuta, in egala masura, de conglomeratele Dogus Holding si General Electric. In urmatorii ani, GarantiBank Romania isi propune sa dezvolte canale de distributie alternative si sa isi extinda reteaua de agentii si ATM-uri. GarantiBank va implementa si in Romania serviciile de online banking existente in Turcia, pentru care banca a primit, sase ani la rand, premiul de "Cea mai buna banca de internet din Turcia".

Principalii jucatori pe piata bancara din Romania sunt BCR Erste Bank, BRD SocGen si Raiffeisen Bank.

Business Standard