Romania si Grecia vor coopera in domeniul energetic

Data publicarii: 08-02-2008 | Economie

Premierul Tariceanu si omologul sau grec, Kostas Karamanlis, au discutat joi, la Bucuresti, pe tema interconectarii retelelor energetice ale Romaniei si Greciei, cele doua parti semnand, in acest scop, un acord de cooperare pentru o perioada de cinci ani, care poate fi prelungit.

Scopul Acordului semnat joi, la Bucuresti, este de a pune bazele unei cooperari comune intre cele doua state in domeniile petrolului, gazelor naturale si electricitatii.

"Am discutat despre interconectarea retelelor noastre energetice, astfel incat Romania, care este o tara producatoare si este capabila sa exporte energie electrica, sa poata furniza Greciei, asa cum s-a intamplat si in trecut, energie electrica", a declarat Tariceanu in cadrul conferintei de presa comune.

Principalele obiective ale acordului bilateral sunt schimbul de experienta privind dezvoltarea sectorului energetic si dezvoltarea unei burse regionale de energie. Acordul este valabil pe o perioada de cinci ani, cu posibilitatea de a fi extins pentru perioade succesive de doi ani.

NewsIn