Ministerul Economiei si Finantelor nu elimina acciza la motorina

Data publicarii: 08-02-2008 | Finante-Banci

Reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) nu au acceptat solicitarea producatorilor agricoli de eliminare a accizei pentru motorina, dar au recomandat cresterea subventiei acordate de catre Ministerul Agriculturii, a declarat, joi, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Marcel Cucu.

"Am discutat azi (joi-n.red) cu reprezentantii Ministerului de Finante si am inteles ca nu sunt de acord cu solicitarea noastra de anulare a accizei pentru motorina", a declarat, joi, presedintele LAPAR, Marcel Cucu.

Acesta a precizat ca Ministerul de Finante a recomandat ca subventia acordata de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sa fie majorata.

"Ne-au trimis sa vorbim cu reprezentantii Ministerului Agriculturii sa vedem daca dispun de suficienti bani la buget pentru ca subventia la motorina sa fie majorata", a mentionat Cucu.

Presedintele LAPAR, Marcel Cucu, a declarat, miercuri, ca reprezentantii producatorilor agricoli au solicitat ministrului de finante Varujan Vosganian anularea accizei pentru motorina utilizata in agricultura.

De asemenea, federatia sindicatelor din agricultura Agrostar a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca a inaintat MADR o serie de revendicari, printre care majorarea subventiei pentru motorina, de la un leu pe litru la 1,7 lei pe litru. Secretarul de stat Gheorghe Albu a declarat, recent, pentru NewsIn, ca sprijinul financiar pentru motorina nu va fi majorat, insa fermierii vor beneficia de o subventionare de pana la 30 % pentru dobanda aferenta unui credit agricol.

Practica subventionarii agriculturii, prin diminuarea accizei pentru motorina, este uzuala in Uniunea Europeana si acceptata de legislatie.

NewsIn