O bucuresteanca da in judecata Biroul de Credit

Data publicarii: 11-02-2008 | Finante-Banci

O femeie din Capitala s-a adresat unei case de avocatura, reclamind ca nu a putut sa acceseze un credit bancar din cauza prezentei in Biroul de Credit, noteaza Cotidianul. Aceasta sustine ca a suferit daune financiare semnificative ca urmare a inscrierii fara temei legal in baza de date a Biroului. Valoarea daunelor se ridica la citeva sute de mii de euro. "In fapt, bucuresteanca a incheiat un contract de credit imobiliar cu o banca in martie 2004, pe care l-a rambursat integral, la cerere, in august 2005.

In aceasta perioada a mai avut intirzieri la plata ratelor, dar acestea nu au fost nici pe departe de nivelul sumelor raportate de banca cu care avea incheiat contractul de imprumut catre Biroul de Credit si care acum figureaza inscrise in raportul ei personal. De asemenea, nici perioadele raportate de banca si insusite de Biroul de Credit nu corespund realitatii", a explicat Iulian Urban, presedintele Urban si Asociatii.

"De exemplu, rata din iulie 2005 (in fiecare 16 ale lunii aveam scadenta la rata) am achitat-o in data de 29 iulie 2005, iar in 2 august am achitat creditul integral. Pentru luna iulie 2005 s-a raportat insa in mod eronat o intirziere de peste 60 de zile, care acum apare inscrisa la Biroul de Credit", spune si femeia care se considera pagubita.

Desi a prezentat dovezile catre Biroul de Credit si catre Banca Transilvania si a cerut radierea inregistrarilor eronate, reclamatia ei nu s-a solutionat favorabil. Femeia spune chiar ca nu a primit nici un fel de raspuns scris de la banca fata de aspectele sesizate. "Din cauza acestor inscrieri eronate, care sint demonstrate de reclamanta cu acte care probeaza faptul ca are dreptate, in momentul in care a dorit sa solicite un nou credit bancar a fost refuzata, iar acest refuz a facut sa-i fie imposibila derularea unor investitii pentru care acum vrea sa ceara daune Biroului de Credit si bancii care a facut raportarea eronata", a explicat avocatul bucurestencei.

Saptamina aceasta, avocatii persoanei vatamate vor inregistra la instanta de judecata cererea de chemare in judecata in solidar a celor doua pirite, urmind ca apoi sa organizeze si o conferinta de presa la care sa prezinte dovezile de care dispune bucuresteanca. Seful Biroului de Credit, Serban Epure, nu a dorit sa comenteze acest caz.

Integral in Cotidianul