Asociatie constituita la Vaslui pentru recuperarea banilor platiti pentru taxa auto

Data publicarii: 11-02-2008 | Auto

Asociatia "Stop Abuzurilor", cu scopul de a sprijini persoanele care intentioneaza sa isi recupereze banii platiti pentru taxa de prima inmatriculare, a fost constituita la Vaslui.

Fondatorul Asociatiei "Stop Abuzurilor", avocatul Florin Zaharia, a precizat ca taxa de prima inmatriculare este discriminatorie si membrii asociatiei vor oferi sprijin si consultanta juridica tuturor celor care vor solicita.

"Suntem singurul stat din Uniunea Europeana care plateste aceasta taxa pentru masinile care au fost deja inscrise in circulatie. Pana in prezent, aproximativ 30 de persoane au apelat la serviciile noastre. Pentru sase persoane au fost formulate cereri privind inapoierea sumelor incasate, pentru taxa de prima inmatriculare catre Directia Generala de Finante Vaslui. Doua persoane dintre cele sase, au primit deja raspuns negativ de la finante, cu motivatia ca taxa este legala. Noi vom ataca decizia in contencios", a declarat avocatul Florin Zaharia.

Membrii cotizanti ai Asociatiei "Stop Abuzurilor" vor beneficia de reprezentarea legala a unui avocat, fara a plati comision.

Taxa de prima inmatriculare se calculeaza in functie de gradul de poluare a masinii (normele Euro), de capacitatea cilindrica si de vechimea autovehiculului. Potrivit noii grile de taxare, valoarea taxei se va tripla la masinile noi Euro 4, dar va fi de zece ori mai mica pentru masinile Euro1 cu o vechime de 14 -15 ani.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: