Dupa telefoanele Nokia si masinile Mercedes ar putea fi produse la Jucu

Data publicarii: 12-02-2008 | Afaceri

Dupa ce Nokia si-a deschis fabrica in Romania, la Jucu, si compania Daimler, producatorul Mercedes-Benz, vrea sa investeasca aici. Daimler ar putea construi o unitate de productie la Jucu, judetul Cluj, unde ar fabrica din 2011 modelele A si B-Class. Compania analizeaza aceasta varianta in paralel cu o eventuala constructie pe teritoriul Poloniei, a fabricii. "Balanta inclina spre Romania", scrie autonews.com .

Noua uzina Mercedes-Benz ar putea ridicata in parcul industrial Tetarom III, din localitatea clujeana Jucu, unde Nokia a inaugurat luni o unitate de productie a telefoanelor mobile.

Constructia fabricii pe teritoriu romanesc ar avea ca avantaje costuri mai scazute pentru forta de munca.

In schimb, Polonia ofera o solutie mai buna de transport spre Europa de Vest.

La inceputul lunii, premierul Calin-Popescu Tariceanu a fost contactat telefonic de catre oficialii Daimler si a cerut mai multor ministri implicati in asemenea proiecte sa identifice posibile locatii care ar putea fi dezvoltate economic, urmand sa fie vizitate ulterior, impreuna cu reprezentantii grupului german.

Clujul ar putea fi gazdui viitoarei fabrici, existand si alte locatii luate in calcul, precum orasului Cugir, judetul Alba, unde Daimler detine o fabrica deja o fabrica cutii de viteze.

Antena3.ro