A cincea persoana implicata in furtul BRD s-a predat

Data publicarii: 12-02-2008 | Finante-Banci

Eugen Florescu a fost audiat in aceasta dimineata de procurorii DIICOT, iar in acest moment se afla la Tribunalul Timis, cu propunerea de arestare preventiva.

A cincea persoana implicata in frauda de peste doua milioane de euro de la BRD Craiova a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, a declarat seful DIICOT Timis, procurorul sef Mircea Andres.
           
Eugen Florescu s-a predat anchetatorilor, insa nu-si recunoaste fapta.
           
"Eugen Florescu s-a prezentat pentru audiere, a vazut ca este cautat, insa nu-si recunoastre fapta. El a fost retinut ieri, iar azi a fost prezentat Tribunalului Timis cu propunerea de arestare si a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Nu se stie daca este capul retelei, cercetarile continua. Nu stim cate persoane pot fi implicate, din cercetarile facute pana acum rezulta implicarea acestor cinci persoane", a precizat Andres.
 
In urma cu aproximativ doua saptamani, o angajata a unei sucursale a Bancii Romane de Dezvoltare din Timisoara a sustras 2,2 milioane de euro. Functionara a furat parola sefului sau si a transferat peste 80 de miliarde de lei, echivalentul a 2,2 milioane de euro, in conturile particulare ale unor barbati.

Angajata a fost prinsa dupa ce BRD a sesizat ca din conturile sale a disparut o importanta suma de bani. Transferul ilegal s-a facut pe data de 1 februarie, iar anchetatorii au avut nevoie de 4 zile pentru a descoperi cine este autorul acestei fapte.

Banii s-au dus in contul unui om din lumea interlopa si in contul unui cetatean turc, deschis in Bucuresti. Procurorii considera ca este vorba de un grup infractional din Craiova, cu ramificatii in Timisoara.

Evenimentul Zilei