Skoda Auto a inceput testele cu modelul Fabia Super 2000

Data publicarii: 12-02-2008 | Auto

Skoda Auto a inceput, la 8 februarie, testele cu primul prototip Skoda Fabia Super 2000, masina conceputa sa concureze la categoria "Super 2000", informeaza un comunicat emis de reprezentantul marcii in Romania.

Potrivit comunicatului de presa, Fabia Super 2000 are la baza design-ul celei de-a doua generatii Skoda Fabia si este echipata cu un motor de doi litri aspirat in patru cilindri, cutie de viteze secventiala in sase trepte si sistem de tractiune integrala cu trei diferentiale mecanice, in conformitate cu normele FIA.

Responsabil cu dezvoltarea tehnologica si totodata membru in consiliul director al Skoda Auto, Eckhard Scholz, a declarat cu aceasta ocazie ca pentru anul 2008 Skoda Auto isi propune sa optimizeze masina si sa obtina certificarile necesare pentru a o putea utiliza atat la nivel national, cat si international.

Skoda Fabia Super 2000

Totusi, Eckhard Scholz a precizat ca data exacta a intrarii modelul Fabia Super 2000 in competitie depinde in totalitate de progresul pe care il va inregistra, de rezultatele testelor, dar si de certificarea finala.

De asemenea, reprezentantul Skoda Automobile a precizat ca automobilul va fi oferit echipelor private ce participa la cursele automobilistice, iar masina va fi imbunatatita in stransa cooperare cu importatorii marcii din intreaga lume, pe baza unui acord ce prevede prestarea de servicii catre client.

NewsIn