Zece replici care-l scot din sarite pe sef

Data publicarii: 16-02-2008 | HR/Cariere

Invocarea betiei din noaptea trecuta, oftatul sau refuzul sarcinilor pe motiv ca nu intra in fisa postului inseamna sinucidere curata pentru angajati, noteaza Cotidianul. Consultantul in cariera Ross Bonander publica pe site-ul askmen.com zece dintre cele mai nefericite replici pe care un angajat i le-ar putea da managerului sau.

10. "Imposibil, sarcina asta nu poate fi facuta." In ochii sefului, aceasta fraza inseamna nepasare si lipsa oricarui interes pentru a gasi vreo solutie.

9. "Acesta e cel mai bun lucru de care ei sint in stare?" Cind intrebarea ii vizeaza pe sefi, e un semn ca angajatul a pierdut simtul ierarhiei.

8. "Asta nu e problema mea." Seful stie la fel de bine acest lucru si nu tine sa ii fie reamintit.

7. "Sarcina asta nu se regaseste in fisa postului." Bonander ne sfatuieste sa nu refuzam sa facem o treaba care nu tine strict de sarcinile zilnice, de vreme ce "nici e-mailurile personale sau navigarea pe net din interese personale nu sint trecute in fisa postului".

6. "Chiar e asa de important sa termin treaba asta?" Iata una dintre cele mai autodistructive intrebari care pot iesi din gura unui angajat.

5. "E mult sub calificarea mea", spun uneori pe un ton superior angajatii, scotindu-si sefii din sarite.

4. "Ar trebui sa ne legam in aceeasi retea de socializare." Adresata sefului, propunerea este la fel de neinspirata ca atunci cind l-am invita intr-o excursie de weekend cu familia.

3. "M-am facut manga aseara." In mintea sefului, mesajul e simplu: subalternul n-are chef sa faca nimic azi.

2. "Nu iau suficienti bani pentru munca pe care o fac." In 99% dintre cazuri, aceasta replica este o eroare grosolana, observa corespondentul askmen.com. Sfatul sau: "Plinge-te doar celor care cred realmente ca ai dreptate, cum este mama ta".

1."Of!" Semn al revoltei sau al plictiselii, oftatul este una dintre cele mai simple cai pentru a ajunge pe lista neagra a bossului.

Cotidianul