Doha Bank, la cumparaturi in Romania

Data publicarii: 18-02-2008 | Finante-Banci

Doha Bank, din Qatar, a inaugurat, la finele saptamanii trecute, un birou de reprezentare la Bucuresti, noteaza Evenimentul Zilei. Acesta nu va avea activitati comerciale sau operationale. Oportunitatile de afaceri identificate prin intermediul reprezentantei urmeaza sa fie administrate direct din Qatar.
 
Reprezentanta din Romania este primul pas facut de Doha in Uniunea Europeana. "Incercam sa vedem oportunitatile de pe piata, si tinta noastra este, de obicei, sa cumparam un pachet de actiuni la o banca sau o organizatie financiara nebancara, precum o companie de leasing sau de asigurari", ne-a declarat directorul reprezentantei Doha Bank in Romania, Nezih Akalan. Achizitia unei banci autohtone ar putea insemna pentru Doha o rampa de lansare pe intreaga piata din UE, prin intermediul pasaportului european.

Chiar daca se va dezvolta pe piata autohtona, Doha nu va acorda imprumuturi dupa legea islamica, adica fara dobanda, potrivit reprezentantilor institutiei de credit. "Banca noastra este una comerciala, precum Raiffeisen Bank de aici", a explicat oficialul Doha. "In Qatar avem doua banci: Doha Bank - banca comerciala, si Doha Bank - sucursala islamica", a explicat Akalan.

Evenimentul Zilei