Au inceput speculatiile cu apartamente noi second-hand

Data publicarii: Astazi, 18-02-2008 | Imobiliare

Locuinte in ansambluri rezidentiale inca nefinalizate sint scoase la vinzare de primii cumparatori cu preturi mai mari cu 60-70% decit cele de achizitie, noteaza Cotidianul.
 
Oferta de apartamente noi second-hand va creste in lunile urmatoare deoarece peste 30-40% dintre locuintele de acest gen vindute pina in prezent au fost cumparate de investitori. Chiar daca sint apartamente noi, acestea pot fi tratate ca locuinte second-hand deoarece, chiar daca nu sint inca locuite, se afla la a doua tranzactionare. Este interesant ca exista oferte nu numai pentru Bucuresti, ci si pentru celelalte mari orase din Romania. Se urmaresc profituri de zeci de mii de euro.

Preturile cerute de proprietarii apartamentelor aflate inca in constructie sint mai mari decit cele ale locuintelor din ansamblurile rezidentiale recent lansate pe piata, dar si decit costurile celor din cartierele Capitalei. Astfel, pentru un apartament cu trei camere si o suprafata construita de 120 de metri patrati intr-un ansamblu recent finalizat din Capitala se cer 170.000 de euro, pret in care intra si locul de parcare.

Interesant este ca pretul acestui apartament era, in ultima faza de vinzare a apartamentului, de 110.000 de euro. Locul de parcare costa 5.000-10.000 de euro. Un apartament cu doua camere intr-un alt ansamblu rezidential din Bucuresti se vinde cu 130.000-140.000 de euro. Suprafata utila este de 52 de metri patrati. Pretul de pornire pentru un astfel de apartament a fost de aproximativ 70.000 de euro. Exista oferte si pentru ansamblurile anuntate in localitatile din jurul Bucurestiului, iar preturile sint asemanatoare cu cele din Bucuresti.

Integral in Cotidianul