Lux de top: noul Rolls-Royce Phantom Coupe

Data publicarii: 18-02-2008 | Auto

Super exclusivistul producator britanic Rolls-Royce a publicat duminica primele fotografii si informatii oficiale cu cea mai noua versiune Phantom din gama: Coupe. Este adavarat, nu e primul exemplar care poarta numele "coupe" in familia Rolls-Royce Phantom, insa Drophead Coupe, lansat anul trecut, este considerat mai degraba cabrioletul gamei. Avem de a face, asadar, cu al patrulea membru al familiei Phantom, dupa versiunile limo, limo cu ampatament lung si Drophead Coupe.

Rolls-Royce Phantom Coupe este derivat direct din conceptul 101EX (2006), dispune de doua usi si are sub capota acelasi cunoscut V12 de 6.75 litri si 453 de cai cu care Rolls ne-a obisnuit de ceva vreme.  Iata cum explica designerul Rolls-Royce Ian Cameron liniile noii versiuni: "Masinile Rolls-Royce au exprimat dintotdeauna stil si performanta. In cazul Coupe-ului am adaugat si dinamism. Dinamica unui Phantom reprezinta din start o surpriza pentru clienti, iar Coupe-ul construieste mai departe imaginea dinamica prin schimbari dramatice. Puteam foarte usor sa ne creem o versiune cu hardtop a lui Drophead Coupe, deoarece cabrioletul este, pana la urma, o masina manierata care se comporta impecabil. Dar aceasta nu ar fi fost cea mai potrivita miscare. Coupe-ul si Drophead sunt doua masini distincte cu personalitati si performante total diferite".

Normal, noul Phantom Coupe abunda in elemente de lux, si lista acestora incepe inca de la partea exterioara: clientii vor putea alege intre cinci tipuri diferite de vopseluri lacuite pentru caroserie, fiecare nuanta fiind polisata timp de cinci ore dupa aplicare pentru ca aspectul sau sa fie impecabil. Apropo de nuante, acestea se ridica, prin intermediul programului Bespoke, la circa 44.000, astfel ca daca un client isi doreste o anumita nuanta o poate avea fara probleme. Jantele au 21 de inch si pot fi alese din trei versiuni diferite. La constructia lui Phantom Coupe a fost utilizat din belsug aluminiul, singurele elemente care nu sunt create din acest material fiind capota si elementele ccare inconjoara montantul A.

Galerie foto Rolls-Royce Phantom Coupe:
  • Rolls-Royce Phantom Coupe

    Rolls-Royce Phantom Coupe

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 1

    Rolls-Royce Phantom Coupe 1

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 2

    Rolls-Royce Phantom Coupe 2

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 3

    Rolls-Royce Phantom Coupe 3

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 4

    Rolls-Royce Phantom Coupe 4

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 5

    Rolls-Royce Phantom Coupe 5

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 6

    Rolls-Royce Phantom Coupe 6

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 7

    Rolls-Royce Phantom Coupe 7

  • Rolls-Royce Phantom Coupe 8

    Rolls-Royce Phantom Coupe 8

Imaginea luxurianta continua in interior: cele doua portiere se inchid prin simpla apasare a unui buton de pe consola, soferul dispune de un display care il pune in garda prin doua camere de luat vederi cu privire la distantele la parcare si la starea traficului, iar materialele utilizate in habitaclu sunt de top: pasagerii nu vor atinge niciodata o parte din plastic, de exemplu, singurele materiale cu care acestia au tangenta fiind pielea, lemnul si cromul. Sistemul audio LOGIC7TM dispune de 15 boxe in habitaclu, sunetul ajungand la acestea prin intermediul unui amplificator cu noua canale. In plus, cei ahtiati dupa noile tehnologii la moda au la dispozitie conexiune iPod.

Automarket.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: