Sezonul estival pe Litoral se deschide la inceputul lunii mai

Data publicarii: 20-02-2008 | Turism

Deschiderea oficiala a noului sezon estival pe litoral va avea loc in perioada 1-5 mai si va fi marcata de evenimente la care vor participa si reprezentanti ai autoritatilor centrale, a anuntat, marti, la Constanta, secretarul de stat, Lucia Morariu.

Pana atunci, autoritatile locale constantene au la dispozitie o saptamana pentru a rezolva situatia planului urbanistic zonal pentru statiunea Mamaia de care depinde eliberarea autorizatiilor de constructie in zona administrativa a litoralului.

Prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, a facut, marti, un apel la Consiliul Local, Primarie si Directia Apelor Dobrogea Litoral Constanta de a duce tratative pentru gasirea unei solutii si de care, spune el, depinde imaginea turismului si mai ales a statiunii Mamaia. La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Turismului, Lucia Morariu, a afirmat, intr-o conferinta de presa la Prefectura Constanta, ca in functie de Planul de Urbanism Zonal (PUZ), care intra in sarcina autoritatilor locale, si ministerul va putea luat deciziile care sa duca la dezvoltarea statiunii turistice, iar din discutiile avute cu cei implicati, exista deschidere la dialog.

PUZ-ul pentru statiunea Mamaia a fost aprobat, anul trecut, intr-o sedinta a Consiliului Local Municipal Constanta si, ulterior, a fost modificat, iar pana la deschiderea noului sezon estival situatia trebuie clarificata. In ceea ce priveste poluarea fonica de pe litoral, agentii economici trebuie sa respecte prevederile legale care stabilesc ca in cluburile in aer liber este interzisa muzica dupa ora 01.00. Specialistii Garzii de Mediu si Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica Constanta vor pregati un ghid pentru primariile de pe litoral in baza carora sa poata fi eliberate autorizatiile de functionare.

Agentii economici vor trebui sa ia masuri, eventual prin montarea unor garduri care sa izoleze fonic locatia de distractii.  Masurile vor fi formulate intr-un act normativ care urmeaza sa fie aprobat, dar pana atunci legea in vigoare interzice cluburilor in aer liber sa functioneze dupa ora 01.00. In responsabilitatea autoritatilor locale intra si asigurarea punctelor de prim-ajutor si a serviciilor de dezinsectie, astfel incat pana la 1 mai contractele sa fie in vigoare. Primariile trebuie sa prevada in bugetul local si fondurile necesare pentru asigurarea serviciului de salvamar care va functiona din luna iunie.

NewsIn