Robotul Botraiders - un ajutor pentru jucatorii la bursa

Data publicarii: 20-02-2008 | Finante-Banci

Site-ul francez Botraiders ofera servicii investitorilor la Bursa din Paris. Atractia este Robotul Botraiders care va fi in curand folosit si la Bursele din New York, Singapore si Hong-Kong.

In Montpellier, un informatician si un bancher au realizat un software care permite intregistrarea tranzactiilor zilnice ale actiuilor de la bursa din Paris. Programul are capacitatea de a detecta operatiunile suspecte, inainte de a oferi solutii micilor investitori. Societatea Botraiders care a participat anul acesta la concursul de inventii este pe punctul de intra pe piata de profil.

Scopul celor doi fondatori este de a-i face vizibili pe jucatorii mici de la bursa, care de acum pot avea acces la aceleasi informatii de care dispun profesionistii. Inainte de intrarea pe bursa a unei noi companii, programul anunta pierderile sau beneficiile si centralizeaza datele importante in vederea unei achizitii.

Atunci cand informatia nu este disponibila decat pentru un cerc limitat robotul Botraiders intra in joc: sesizeaza orice "anomalie" care ar putea da peste cap tranzactiile, mai ales ca poate fi vorba de pierderea unor sume impresionante.

Cei care castiga de obicei mult sunt profesionistii, iar cei care pierd, jucatorii marunti, care au acces la informatie abia dupa ce incheie tranzactiile. Robotul bursier functionaeza dupa un algoritm care nu da gres.

De exemplu, Botraiders a detectat miscari suspecte ale actiunilor EADS cu trei luni inainte de anuntul companiei ca va intarzia livrarea Airbus A380, iar pe 9 februarie robotul a recomandat vanzarea actiunilor Societe Generale.

Peste 400 de utilizatori beneficiaza zilnic de serviciile programului si acestia nu sunt numai micii investitori ci si des traders ou des societes de gestion de patrimoine, frantuzesti si straine si consultantii. Pentru acestia, Robotul bursier este o sursa de informare complementara propriilor analize financiare.

The Money Channel