Super-masina din lemn cu viteza de pana la 388 de km/h

Data publicarii: 20-02-2008 | Auto

Un designer american lucreaza la prima super-masina din lemn din lume. Joe Harmon, 27 de ani, a inceput sa lucreze la acest proiect impreuna cu alti studenti de la Universitatea din Carolina de Nord pentru a vedea daca este posibila construirea unei super-masini din lemn.

Opera lor - The Splinter - ar urma sa fie gata la sfarsitul acestui an. Studentii cred ca ea ar putea sa ruleze cu viteze de pana la 388 de km/h.

'Lemnul este un material cu adevarat uimitor. Are un raport rezistenta-greutate mai mare decat aluminiul sau otelul si poseda o versatilitate care face posibile mai multe tehnici diferite de constructie. Aspectul, simtul si mirosul unui material natural precum lemnul nu pot fi contrafacute, iar satisfactia data de obtinerea unei piese dintr-o bucata de lemn este uimitoare', a declarat Harmon.

'Oamenii s-au obisnuit sa creada ca lemnul va arde sau va crapa pentru ca nu reusesc sa-l vada drept un material care are avantaje si dezavantaje', a adaugat el.

Harmon are dubii insa ca munca sa de pionierat va fi viabila din punct de vedere comercial.

'Nu am prea multe sperante ca multi oameni vor dori sa detina una si voi fi surprins sa vad vreo masina din lemn pe strazi in curand. Procesul de constructie necesita foarte multa munca si nu sunt sigur ca oamenii vor trece peste teama legata de problema sigurantei', a mai spus el.

Joe Harmon - The Splinter - angle view
Joe Harmon - The Splinter - side view

ROMPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: