Sony vinde divizia sa de cipuri companiei Toshiba pentru 835 milioane dolari

Data publicarii: 20-02-2008 | Afaceri

Sony Corp a anuntat miercuri ca va vinde amplasamentele sale de productie de microcipuri din vestul Japoniei catre Toshiba Corp. pentru suma de 90 miliarde yeni (835 milioane dolari),pentru a se concentra pe operatiunile de baza, informeaza Reuters.

Echipamentul va fi folosit de catre compania cu capital mixt creata impreuna cu Toshiba, ce va produce cipuri de inalta performanta, folosite de consola de jocuri video a Sony, PlayStation 3, precum si microcipuri pentru produsele Toshiba.

Aceasta companie cu capital mixt va fi creata la data de 1 aprilie 2008.

Sony, care se concentreaza pe productia de cipuri pentru aparate digitale, indepartandu-se de instrumentele grele destinate productiei de cipuri de ultima generatie, a declarat in octombrie 2007 ca va vinde o serie de amplasamente de productie catre Toshiba, insa nu a oferit detalii legate de pret.

Anuntul legat de pret vine la putin timp dupa ce Toshiba a decis sa renunte la formatul sau de DVD de inalta definitie, HD DVD, punand capat unei batalii indelungate cu Sony, care a lansat formatul Blu-Ray.

Toshiba a incercat sa "indulceasca" acest anunt prin detalierea unui parteneriat cu grupul SanDisk Corp, ce prevede investirea a 16 miliarde dolari in constructia a doua noi uzine de productie de memorii flash.

NewsIn