Presedintele grupului bancar BayernLB demisioneaza si preda atributiile de la 1 martie

Data publicarii: 21-02-2008 | International

Presedintele boardului director al BayernLB, Werner Schmidt, a anuntat miercuri consiliul de administratie ca demisioneaza din functie, iar de la 1 martie va fi inlocuit de Michael Kemmer, membru al consiliului director, potrivit unui comunicat al MKB Romexterra.

Consiliul de administratie al Bayern LB l-a numit, pe Michael Kemmer, actual membru al boardului director, ca succesor al lui Schmidt Kemmer, care este membru in boardul director de la 1 iunie 2006. Anterior, a facut parte din conducerea grupului HVB Bank, in perioada iunie 2003 - decembrie 2005.

Warner Schmidt a fost responsabil de stabilirea directiilor de dezvoltare ale BayernLB dupa retragerea garantiei statului si a intarit colaborarea cu bancile de economii pentru a oferi servicii financiare complete sectorului de afaceri si de retail, potrivit oficialilor bancii din consiliul de administratie. De asemenea, "Werner Schmidt a recunoscut din timp oportunitatile prezente pe pietele emergente si a dezvoltat o strategie de achizitii in scopul protejarii viitorului bancii", se arata in comunicat.

Bayerische Landesbank (BayernLB) este detinuta de Landul Bavaria si Asociatia Bancilor de Economii Bavareze, fiecare detinand cate 50% din actiunile acesteia.

BayernLB este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara ungara MKB Bank, actionar majoritar al bancii MKB Romexterra. Grupul financiar bancar german Bayerische Landesbank, prin investitorul strategic MKB Bank, este detinatorul unei participatii de 75,94% din actiunile bancii MKB Romexterra.

NewsIn