Un vrancean este dator la Fisc 58 de miliarde lei vechi

Data publicarii: 21-02-2008 | Finante-Banci

Finantistii vranceni incearca sa recupereze de la o persoana fizica o datorie in valoare de peste 58 de miliarde de lei vechi oprind o parte din salariul debitorului. Potrivit reprezentantilor Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, aceasta este cea mai mare datorie pe care o are de recuperat de la o persoana fizica.

Vranceanul a reusit sa acumuleze debitul respectiv dupa ce si-a falimentat o firma. In urma procesului de faliment, instanta a dispus atragerea raspunderii personale a administratorului pentru plata pasivului societatii pe care a gestionat-o. La debitul de 4.651.047 RON s-au adaugat, ulterior, majorari de intarziere de 1.154.119 RON.

Neavand bunuri inregistrate pe numele sau, Fiscul ii opreste barbatului o treime din salariu. "Creanta provine din anul 2005 si se recupereaza prin popriri pe salariu, in limitele legale", au declarat, ieri, reprezentantii Finantelor Vrancea. Pentru a putea recupera intreaga suma datorata, finantistii ar trebui sa opreasca din leafa a circa trei sau chiar patru generatii ale debitorului.

Gardianul