Primele imagini cu noul Ford Fiesta

Data publicarii: 21-02-2008 | Auto

Descris de oficialii de la Ford ca fiind un automobil distractiv, functional, senzational si sigur, noul Fiesta va debuta luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Inspirat din indraznetul concept Verve, noul Fiesta este fara indoiala cea mai spectaculoasa evolutie a modelului lansat prima oara in anul 1976. Cele doua modele, cu trei si cinci usi vor avea dimensiuni similare.

Noul Ford Fiesta este mai usor si mai puternic decat vechiul Fiesta si abunda de tehnologie de ultima generatie, inclusiv un airbag pentru genunchii soferului, o structura de rezistenta ranforsata si servodirectie E-PAS, care actioneaza doar atunci cand este intr-adevar nevoie, reducand astfel consumul de combustibil.

Aspectul agresiv al exteriorului este completat de un interior stilat si chiar luxos. Numeroase sisteme electronice vor fi disponibile pentru a usura viata soferului. Printre acestea se numara sistemul Converse+ care este deja disponibil la modelele S-Max si Mondeo.

Sistemul controleaza navigatia prin satelit, computer-ul masinii si functiile telefonului mobil. Pornirea autoturismului se face de la un buton aflat pe bord si numit "Ford Power".

Ford Fiesta imparte platforma sa tehnica cu cea de la modelul Mazda 2 care este recunoscut pentru manevrabilitatea sa. Fiesta beneficiaza de cinci motorizari: un motor pe benzina de 1.25 litri si 60, respectiv 80CP, un diesel Duratorq TDCi de 68CP (emisii de doar 100g CO2/km!), un Duratec de 1.4 litri si 91CP, un Duratorq TDCi de 90CP si un varf de gama Duratec Ti-VCT de 1.6 litri si 115CP.

Modelul va intra in productie din toamna lui 2008, moment in care vor fi anuntate si preturile de comercializare.

Antena3.ro