Caderea leului nu a afectat publicitatea bancilor
Data publicarii: 22-02-2008 | MediaIn primele 40 de zile ale acestui an au fost difuzate 6.548 de reclame pentru institutiile bancare, de trei ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, noteaza Adevarul.
Inceputul acestui an pare sa anunte ca investitiile publicitare ale bancilor vor continua in 2008 cel putin la acelasi nivel ca si anul trecut. Desi leul a cunoscut o depreciere in urma cu doua saptamani, cu implicatii directe in strategiile jucatorilor din piata bancara, comunicarea, mai ales cea de pe televiziune, nu a avut de suferit.
In perioada 1 ianuarie - 8 februarie 2008, au fost difuzate pe televiziunile noastre 6.548 de reclame pentru produse si servicii bancare, care au adunat 5.270 de GRP-uri in mediul urban (puncte de audienta pe un spot de 30 de secunde, pe baza carora se cumpara publicitatea tv).
In aceeasi perioada a anului trecut, s-au inregistrat 2.237 de spoturi, care au insumat 1.961 de GRP'30. (Numarul de GRP-uri este influentat in acest an datorita cresterii esantionului de masuratori in mediul urban. Cifrele sunt reprezentative pentru 11,37 milioane de persoane fata de 9,99 milioane, anul trecut.)
Cele mai active banci in comunicarea pe tv, in perioada analizata, au fost BCR, care si-a promovat pachetul "Ideal BCR" destinat IMM-urilor, si Raiffeisen Bank, cu al sau "Flexicredit". Astfel, BCR "a comandat" 1.136 de difuzari (fata de 830, anul trecut), obtinand 1.640 GRP'30, in timp ce Raiffeisen Bank a avut 2.421 spoturi (fata de 823, anul trecut), adunand 1.359 GRP'30 in mediul urban.
Alte banci care au mai comunicat au fost Bancpost (961 spoturi), Alpha Bank (303), Volksbank (150) si MKB Romexterra Bank (160). Numarul
bancilor care au difuzat reclame tv este mai mare decat cel de la inceputul anului trecut. Daca in 2007, in perioada amintita, doar trei banci au avut vizibilitate pe televiziune, BCR, Raiffeisen si Bancpost, in acest an, numarul a crescut la opt.
Asadar, "criza" de la mijlocul acestei luni, cand leul s-a clatinat, nu a descurajat bancile sa-si promoveze imaginea si serviciile pe televiziune.
De asemenea, este de notat faptul ca inceputul fiecarui an este mai sarac in publicitate, pentru ca in aceasta perioada se fixeaza bugetele, se negocieza cu furnizorii de media si se stabilesc strategiile de marketing pentru urmatoarele luni. In ciuda acestei "traditii", bancile au fost mai grabite in promovarea pe tv, anuntand, de altfel, batalia de imagine care va urma in acest an.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri