Martisorul tine mai mult angajatul la slujba

Data publicarii: 25-02-2008 | Diverse

Expertii in resurse umane spun ca micile cadouri, in special cele personalizate, ii fidelizeaza pe salariati. Oferirea unui dar, indiferent cat de marunt este, reprezinta un atu pentru superior, dar si o metoda de retinere a angajatului.

La romani, 1 si 8 Martie sunt zile speciale, care nu trebuie ratate de angajatori. Lipsa martisoarelor ori a florilor, la serviciu, ar echivala cu nepasarea.

"Astfel de zile merita sarbatorite pentru ca in cultura noastra balcanica sa inradacinat un «trebuie» interior. Multe companii si-au diversificat categoriile de bonificatii cu o serie de aspecte locale: o zi scurta de lucru doamnelor, o mica atentie, o petrecere seara. Imi sunt mai putin cunoscute beneficiile in bani, insa putem vorbi de o celebrare la nivel informal a acestor zile", sustine Oana Mosoiu, HR consultant al firmei de consultanta Ascent Group.

Un simplu gest le motiveaza pe femei

Fiecare angajat isi doreste ca firma la care lucreaza sa-l trateze ca pe un om care conteaza. "Luna martie este o ocazie de a apropia oamenii, de a-ti indrepta atentia spre lucrurile care conteaza pentru ei, spre viata lor personala, spre interesele lor", spune Alina Popescu, psiholog al Behavior Center, firma de consultanta in domeniul psihologiei aplicate in business.

Ea sustine ca, in ultima perioada, din ce in ce mai mult, asteptarea angajat ilor este ca firma sa fie atenta cu ei, sa ii priveasca mai degraba ca oameni decat ca angajati.

"Unei femei ii place sa fie apreciata ca femeie, ca mama, ca iubita, ca prietena. Celebrarea la serviciu a altor roluri pe care si le asuma o femeie in viata - nu doar cel de angajata - este o sursa importanta de motivatie si apreciere", concluzioneaza Alina Popescu.

Integral in Evenimentul Zilei