Castiguri fabuloase din terenurile mari

Data publicarii: 25-02-2008 | Imobiliare

Dorinta dezvoltatorilor de a obtine profituri mari a fost si continua sa ramana tot mai ridicata, se arata intr-un comunicat de presa al EuroMetropola remis BankNews.ro. In acest sens, se investesc banii in terenuri pentru a obtine ulterior castiguri importante sau pentru dezvoltari de proiecte rezidentiale sau de logistica, dar nu in orice fel de terenuri, ci in suprafete de zeci de hectare, chiar daca acestea sunt disponibile intr-un numar limitat.

"Terenurile de peste 15 - 20 ha se gasesc din ce in ce mai greu deoarece este dificil sa compactezi suprafete mici, iar cand un singur proprietar detine un astfel de teren, pretul solicitat este mai mare cu 20 - 30%", sustine Cornel Farcuta, reprezentantul companiei imobiliare EuroMetropola.

In ceea ce priveste clientii dornici de a intra in posesia terenurilor mari din zonele limitrofe Capitalei, reprezentantul EuroMetropola spune ca cele mai multe cereri vin din partea investitorilor care sunt dispusi sa isi plaseze banii in terenuri pentru o perioada mai indelungata de timp si a developerilor interesati de construirea unor complexe rezidentiale. Cumpararea terenurilor de peste 10 ha implica si obtinerea unui profit mai mare. Astfel "daca terenurile de pana in 5 - 10 ha, din Dascalu - Gagu - Gradistea, se vand cu 18 - 27 euro/mp, preturile lor scad cu 5% pana la 10% odata cu cresterea suprafetei, dar si in functie de coeficientii urbanistici", adauga specialistul EuroMetropola.

In ceea ce priveste sectorul imobiliar cel mai atractiv, consultantul EuroMetropola spune: "50 - 60% dintre developeri aleg sa aloce fonduri pentru dezvoltare rezidentiale, iar 30 - 40% pentru sectorul de logistica".

Terenurile de 30 - 50 ha si chiar peste 100 ha sunt disponibile in localitati precum Saftica, Cosoba, Joita, Fundulea si Frumusani, iar pretul lor depinde de pozitia si configuratia terenului. "Balotesti este o alta zona de interes datorita apropierii de DN1 si de Autostrada Bucuresti - Ploiesti.

Aici, suprafetele de 35 - 45 ha se ofera spre tranzactionare cu pretul de 50 euro/mp. Un loc important pe harta investitiilor il ocupa si zona de S, localitatea Popesti - Leordeni, unde la 1 km de DN 4 se afla un teren de 41 ha oferit spre vanzare la pretul de 33 euro/mp. Tot in S se afla si localitatea Uzunu, unde se pot gasi comasate 100 ha, oferite spre vanzare la pretul de 10 - 11 euro/mp, teren pretabil pentru investitie in spatii de logistica sau in amenajarea unui hipodrom", au incheiat specialistii EuroMetropola.

Redactia BankNews.ro