Spaniolii vor sa construiasca un oras nou pe Dunare

Data publicarii: 26-02-2008 | Afaceri

O companie spaniola intentioneaza sa ridice pina in 2012 blocuri, hoteluri, un port si un parc industrial in apropierea Zonei Libere Giurgiu, noteaza Cotidianul.

Costul total al proiectului va fi de peste 1,5 miliarde de euro si va cuprinde un parc industrial si zone rezidentiale. Jose Carlos Anton, managerul companiei spaniole Sol-Med Properties, a prezentat deja proiectul Consiliului Local al Municipiului Giurgiu si s-a luat in calcul inceperea lucrarilor in acest an. Interesant este faptul ca in proiect intra si construirea unui nou port. Pentru ca proiectul sa se concretizeze este nevoie insa de aprobarea Consiliului Local.

Insula Mocanasu va deveni, conform proiectului, o zona de lux, destinata in special turistilor. Conform proiectului prezentat de catre investitorii spanioli, pentru aceasta zona se ia in calcul construirea a 2.000 de apartamente care vor fi exploatate in regim hotelier. Acestea vor fi in 36 de cladiri cu patru niveluri, finisate modern, cu o suprafata construita de 280.000 de metri patrati. Pentru ca turistii care vor veni aici sa nu duca lipsa de nimic se vor mai construi un centru comercial, un cazinou si un centru de conferinte, precum si patru terenuri de golf. La acestea se va adauga un port turistic pentru 300 de ambarcatiuni. Numai pentru proiectul de pe aceasta insula se vor investi peste 454 de milioane de euro.

Principala componenta rezidentiala a planurilor constructorului spaniol o reprezinta proiectul Giurgiu 2. Aici se intentioneaza construirea a 1.000 de vile, dar si a 3.700 de apartamente situate in cladiri cu cinci sau opt niveluri. Pe linga acestea, Giurgiu 2 va mai include si un centru comercial si un complex sportiv. In momentul in care au prezentat proiectul, spaniolii au spus ca investitia pentru acest proiect va ajunge la peste 831.710.000 de euro.

Integral in Cotidianul