TVR lanseaza doua posturi noi: TVR 3 si TVR Info

Data publicarii: 26-02-2008 | Media

Televiziunea publica va lansa doua noi posturi nationale, pe langa cele patru din prezent, noteaza Evenimentul Zilei. TVR 3 va fi dedicat problemelor comunitatilor si evenimentelor de interes regional, iar TVR Info va transmite informat ii utilitare. Institutia publica are in prezent in portofoliul TVR 1, TVR 2, TVR International, TVR Cultural.

Investitii in studiouri regionale

TVR 3 va difuza emisiuni informative in timpul saptamanii, iar in weekend va transmite productii de divertisment, emisiuni pentru copii, spectacole, concerte, filme, transmisiuni sportive, reportaje de calatorie si dedicatii muzicale. Proiectul de functionare a postului TVR 3 are in vedere folosirea tuturor resurselor studiourilor teritoriale.

Societatea Romana de Televiziune are licente audiovizuale pentru patru studiouri teritoriale - Cluj, Craiova, Iasi, Timisoara - care produc si difuzeaza programe cu continut regional. Totodata, se pregatesc sa intre in emisie TVR Targu-Mures si TVR Constanta. Infiintarea TVR 3 va ajuta la pozitionarea mai clara a postului TVR 2, care in ultimul timp a fost nevoit sa-si reduca orele de program din cauza cresterii volumului productiei editoriale regionale.

Celalalt post tematic, TVR Info, se va adresa tuturor categoriilor de varsta si va oferi informatii din cele mai diverse domenii: imagini disponibile in timp real cu ajutorul camerelor de filmare montate pe autostra zi si pe principalele drumuri nationale, informatii meteo pentru fiecare zona in parte, pe baza datelor furnizate de ANM, avertizari hidrologice, alertele de poluare sau informatii despre calitatea plajelor.

Informatii pentru toata lumea

Cetatenii vor putea afla informat ii utile despre regimul eliberarii pasapoartelor, evidenta persoanei, regimul permise si inmatriculari auto sau caziere judiciare. TVR Info va colabora cu echipele Salvamont pentru a informa din timp asupra pericolelor de avalansa si a traseelor inaccesibile in anumite perioade ale anului.

Ministerul Sanatatii va putea informa populatia despre alertele de epidemii. Proiectul de lansare a celor doua canale vine intr-o perioada in care postul public se confrunta cu probleme financiare. Anul trecut, TVR a inregistrat pierderi de 15-18 milioane de euro, fiind nevoita sa opreasca difuzarea unor seriale costisitoare, care aduceau audienta.

Evenimentul Zilei