VB Leasing se concentreaza pe dezvoltarea finantarilor de utilaje si echipamente

Data publicarii: 26-02-2008 | Afaceri

In 2007, valoarea totala a contractelor incheiate de catre VB Leasing Romania a ajuns la 205,2 milioane EUR, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Volksbank Leasing Romania isi propune pentru 2008 sa dezvolte sectoarele de finantare a utilajelor si echipamentelor de constructii, industriale, agricole si medicale.

In 2007, ponderea finantarilor VB Leasing a fost urmatoarea:

  • Autoturisme: 67,6%
  • Autovehicole comerciale, camioane etc: 27,8%
  • Echipamente: 4,6%

"In urmatorii 2 ani, planificam ca aceasta pondere sa se echilibreze, autovehiculele comerciale, camioanele impreuna cu echipamentele sa ajunga la 50% din totalul finantarilor, cealalta jumatate fiind reprezentata de autoturisme", declara Peter Demmer, Presedintele Consiliului de Administratie al VB Leasing.

In anul 2007, au fost incheiate un numar de 11.831 contracte noi, cu o valoare a bunurilor finantate de 205,2 milioane EUR.

VB Leasing este specializata in leasing pentru autoturisme, vehicule comerciale si echipamente pentru diverse industrii. Compania se adreseaza in principal segmentului corporativ, care reprezinta 86,2% din portofoliul firmei, in timp ce clientii persoane fizice au o pondere de 13,8% din totalul clientilor.

"In ceea ce priveste comportamentul clientilor, se poate remarca o tendinta de crestere a perioadei de finantare. Daca in 2006, 45% dintre clienti incheiau contracte de leasing pe o perioada de 2-3 ani, in 2007, 54% dintre clientii VB Leasing au incheiat contracte de leasing pe o perioada de 3-4 ani", adauga Peter Demmer.

Cea mai mica pondere, in ceea ce priveste perioada contractelor de leasing, o reprezinta contractele de leasing incheiate pe 1 an de zile si cele de 5 ani, 1,78% si respectiv 10%.

Fata de 2006, in sectorul finantarii de echipamente, s-a remarcat in 2007 o crestere semnificativa a cererilor de finantare in domeniul prelucrarii metalelor si in cel agricol, cu 80%, respectiv cu 55%. Echipamentele medicale, cele de constructii si cele din industria de constructii de masini au inregistrat si ele cresteri de 10% pana la 30%..

Profitul net al Grupului VB Leasing in Romania, pentru anul 2007 este conform cifrelor bugetate, in crestere cu 26% fata de anul precedent.

"In prezent, cota noastra de piata reprezinta 4,2% conform statisticilor ALB, plasandu-ne pe locul sapte in topul companiilor de leasing care activeaza pe piata din Romania. Pentru anul 2008, dorim sa crestem cu cel putin 2 locuri, ajungand printre primele cinci companii de leasing de pe piata", a mai spus Peter Demmer.

In 2008, VB Leasing se va concentra pe dezvoltarea produselor specializate pe sectoare specifice de finantare, pe perfectionarea serviciilor oferite si pe o prezenta in piata mult mai puternica.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: