Vosganian, enervat de sfaturile guvernatorului Isarescu

Data publicarii: 27-02-2008 | Finante-Banci

Banca Centrala trebuie sa fie preocupata de propriile politici, nu de cele ale ministerului de Finante, e de parere ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care a declarat ca nu mai vrea ca guvernatorul sa-i atraga atentia pe tema cheltuielilor bugetare.

"Eu, in locul guvernatorului, m-as sfii sa devin un analist in problemele ministerului de Finante, pentru ca BNR are de luat propriile reflectii in legatura cu politica pe care o duce si eu, in mod public, nu am facut niciodata referire la adresa politicii BNR", a spus Vosganian, citat de NewsIn.

"Atunci cand ministrul Economiei si Finantelor, odata ales in functie, preia realitatea si arata natiunii ca trebuie restructurate cheltuielile, ca trebuie introduse criterii de eficienta, nu e firesc ca guvernatorul, in loc sa spuna , sa spuna ca structura nu este buna. Nu mai vreau ca guvernatorul sa-mi atraga atentia", a precizat seful MEF.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a criticat, marti, calitatea politicilor fiscale elaborate de MEF, spunand ca una este sa cheltui bani de la buget pentru "televizoare si masini" si alta e sa cheltui pentru infrastrcutura. Isarescu a amintit ca fondurile trebuie folosite, nu doar alocate, pentru ca la sfarsit de an sa nu mai avem situatii in care bani multi sunt folositi prost.

"La calitate noi suferim cel mai tare. Economia se sugruma din lipsa de infrastructura. Ponderea cheltuielilor pentru infrastructura trebuie sa fie mai mare, nu cea alocata ci cea efectuata, pentru ca observam ca, de cativa ani buni, se aloca mult, la sfarsit de an se constata ca dintr-un motiv sau altul nu s-au cheltuit banii si spre sfarsitul anului, cu generozitatea specifica Craciunului, mutam banii de unde nu s-au cheltuit si ii ducem unde se cheltuie", a spus Isarescu.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: