Senatorii au respins o lege care interzice E-uri in alimente

Data publicarii: 28-02-2008 | Diverse

Senatorii au amanat ieri luarea unei decizii in privinta unei initiative legislative care se referea la interzicerea utilizarii E-urilor nocive sanatatii in paine si produse de panificatie, carne si produse din carne, dulciuri, bauturi racoritoare si alcoolice.

Una dintre prevederile initiativei legislative stabilea obligatia pentru autoritatile publice, cetateni si mass-media de a sesiza Parchetul atunci cand ar fi detinut informatii in privinta existentei E-urilor nocive sanatatii in paine si produse de panificatie, carne si produse din carne, dulciuri, bauturi racoritoare si alcoolice. Initiatorii propun ca folosirea, importul si comercializarea de produse care contin E-uri nocive sanatatii sa fie sanctionate potrivit Codului Penal.

Senatorul PRM Gheorghe Funar, unul dintre initiatori, a declarat, in cadrul dezbaterilor, ca in multe tari sunt interzise prin lege produsele care contin E-uri daunatoare. Reprezentantul Comisiei pentru agricultura, vicepresedintele Gheorghe David, a propus respingerea proiectului, argumentand ca interzicerea anumitor E-uri trebuie sa fie fundamentata pe studii stiintifice privind riscul asupra sanatatii.

Gardianul