Sony va lansa Vaio UX, computerul care incape in palma

Data publicarii: 28-02-2008 | IT&C

Anul acesta, Sony va lansa un nou super-gadget numit Vaio UX180P, care este de fapt un computer in miniatura, primul indiciu in acest sens fiind chiar numele ales pentru el. Sony a decis sa creeze un nou trend in categoria computerelor ultra-portabile, UX avand sistem de operare Windows Xp. Vaio UX180P este un computer foarte mic (masoara 15 x 9,49 x 2,53 centimetri si are 544 grame), care incape in palma, are Windows si, asa cum ne-au obisnuit cei de la Sony, este plin de tehnologie care ii face viata mai usoara utilizatorului.
 
UX este dotat cu WiFi 802.11a/b/g, Bluetooth, 10/100 Ethernet, o selectie de porturi, un ecran WSVGA cu touch screen (care poate fi operat chiar si cu degetul) si display XBRite. Procesorul este un Intel Core Solo la 1.2 Ghz iar memoria DDR2 este de 512MB.

Vaio UX are, de asemenea, tastatura iluminata, radio EDGE, scanner biometric pentru amprente si camere video/foto atat in partea din fata cat si in cea din spate. Toate aceste dotari nu sunt insa ieftine, pentru Vaio UX fiind anuntat pretul de 1.700 de dolari.

VAIO UX Micro PC

In cutia cu care este livrat micul computer de la Sony sunt incluse, in afara bateriei de tip Lithiu Ion, si alte accesorii utile cum ar fi un mic stilou, o banda pentru prinderea pe talie, gentuta din nylon cu belt clip, porturi VGA, Ethernet si Audio/Video, incarcator tip docking station, trei porturi USB 2.0, un port FireWire 400.

Sony Vaio UX nu are inclusa o unitate optica, date fiind dimensiunile sale, insa poate fi conectat la un CD/DVD extern.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: