Cea mai rapida masina din lume atinge 340 mile pe ora

Data publicarii: 29-02-2008 | Auto
Cea mai rapidă maşină din lume Acabion GTBO poate atinge o viteză de 340 de mile pe oră (574 Km/h) graţie aerodinamicii şi tehnologiei folosită la construcţia sa. Această performanţă se datorează unei tehnologii asemănătoare cu cea a unui avion de luptă şi unui motor turbo de 1300cc.

Designerii săi au demonstrat că această maşină poate atinge 300 mile la oră în 30 de secunde depăşind performanţa lui Bugatti Veyron care are nevoie de 55 de secunde pentru a ajunge la 250 km la oră.

Vehiculul are două roţi principale în spate şi în faţă şi încă două pe spate mai mici pentru stabilitate la viteze mai mici. Designerul lui GTBO, un inginer ce a lucrat la Prosche şi Mercedes, Peter Maskus îşi descrie invenţia ca pe un nou tip de automobil, unul a viitorului care poate atinge viteue mari şi ecologic.

Maskus a declarat că GTBO va intra în producţie peste trei ani. Cei care vor să îşi cumpere un astfel de vehicul produs în Elveţia şi Marea Britanie va trebui să plătească 1,5 milioane de dolari pentru acest privilegiu.

Realitatea.net
Ultimele stiri pe BankNews.ro: