Microsoft va reduce preturile la sistemul de operare Windows Vista

Data publicarii: Astazi, 29-02-2008 | IT&C

Compania Microsoft a anuntat ca va reduce preturile la sistemul de operare Windows Vista cu scopul de a determina clientii sa achizitioneze cea mai noua versiune actualizata a sistemului de operare Windows Vista, informează Reuters.

Cel mai mare producator de software din lume a declarat ca planuieste sa reduca preturile pentru sistemele de operare Windows Vista in 70 de tari in acest an, odata cu aparitia primului update, cunoscut ca Service Pack 1 (SP1).

Pachetele Windows Vista vândute în magazine sau pe internet reprezintă mai puţin de 10% din totalul sistemelor de operare Windows, ce funcţionează pe 90% din PC-urile existente la nivel mondial.

Majoritatea consumatorilor optează pentru achiziţionarea calculatoarelor ce au deja instalate ultima versiune de Windows.

"Credem că aceste modificări vor aduce mai multe vânzări la sistemele de operare Windows", a declarat unul dintre vice-preşedinţii Microsoft, Brad Brooks.

în SUA, Microsoft va reduce preţurile la Windows Vista Ultimate, ultimul sistem de operare scos pe piaţă de companie, la 319 dolari, de la 399 dolari, pentru versiunea completă, şi va reduce preţul la versiunea "upgrade" la 219 dolari, de la 259 dolari, pentru consumatorii ce au deja Windows XP sau o altă ediţie a sistemului Vista.

Compania va reduce şi preţurile pentru Vista Home Premium, versiunea de bază a noului sistem de operare, la 129 dolari, de la 159 dolari.

Reducerile de preţuri variază în funcţie de ţară.

Microsoft a vândut peste 100 de milioane de licenţe Vista din ianuarie 2007, când a avut loc lansarea sistemului de operare, performanţă de a sporit considerabil  câştigurile companiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: