Romanii platesc anual aproximativ 300 de taxe

Data publicarii: 29-02-2008 | Finante-Banci
O analiza a bancii Mondiale a stabilit, initial, ca romanii platesc 385 de taxe pe an, in diferite forme. Dupa aceea, ministrul Economiei si Finantelor a anuntat ca peste 100 dintre ele au fost anulate de Guvern. Inventivitatea statului si a diferitelor institutii care au gandit astfel de taxe nu are margini.

Unele dintre ele sunt cel putin ciudate, de la celebra taxa pe scaun a fostului Ministru al Agriculturii, Traian Remeş, până la taxa pe viciu a lui Nicolăescu toţi au găsit soluţii de a mai scoate nişte bani din portofelele românilor.

Iată câteva exemple de taxe despre care probabil că nici nu ştiaţi că le plătiţi: de câte ori intraţi la metrou plătiţi o taxă pentru acea călătorie, la muzeu, preţul biletului mai ascunde o taxă, dacă vă gândiţi să aduceţi diamante în ţară, mai plătiţi una. La exemplele de mai sus s-ar fi putut adăuga şi taxa pe cadouri şi prime, dacă ministrul Muncii Paul Păcuraru nu ar fi retras, la presiunea opiniei publice şi a premierului Tăriceanu, un ordin ministerial emis tot de el.

Antena 3