7 romani din 10 nu au o bere preferata

Data publicarii: 06-03-2008 | Diverse

Putinii romani sunt fideli unei singure marci de bere, marea majoritate alegand produsul pe moment sau dupa pret. Ursus Breweries, al doilea mare producator de bere din Romania, apreciaza ca 70% dintre consumatorii de bere romani nu sunt loiali unei anumite marci. Diferenta de 30% este impartita intre cei loiali unei singure marci si cei care aleg berea mai ales in functie de pret, dupa cum a precizat Mihai Barsan, grup brand manager la Ursus Breweries, pentru revista Business Magazin.

Raportat la nivel european, romanii au baut in 2007, in medie, circa 89 de litri de bere/cap de locuitor, de doua ori mai putin decat cehii, cu un consum individual mediu de 160 de litri. In fruntea clasamentului sunt, dupa cehi, germanii, cu 116 litri/cap de locuitor, si englezii, care beau in medie 92 de litri fiecare anual.

Noutatea este ca un magnet

Nehotararea consumatorilor romani nu este valabila numai in cazul berii, ci al majoritatii produselor de pe piata. Astfel, doar 2,5% dintre romani aleg sa cumpere un produs pentru ca are eticheta unei marci de renume, se arata intr-un studiu al companiei de cercetare a pietei Synovate, realizat la cererea Business Magazin. Cu alte cuvinte, daca romanul e atras ca un magnet de numele unei marci, celebritatea  acestei marci nu-l va transforma in client fidel. Din acest punct de vedere, producatorii si comerciantii considera piata din Romania ca fiind una extrem de dificila.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: