Dinu Patriciu este cel mai bogat roman din clasamentul Forbes

Data publicarii: 06-03-2008 | Afaceri

Omul de afaceri roman Dinu Patriciu apare in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni pe locul 462, cu o avere estimata la 2,5 miliarde dolari, conform clasamentului efectuat de revista.

In clasamentul Forbes mai apare un singur alt roman, Ion Tiriac, in varsta de 68 de ani, cu o avere estimata la 1,2 miliarde dolari, acesta ocupand locul 962.

Patriciu, in varsta de 57 de ani isi datoreaza averea, conform revistei Forbes, investitiei in compania petroliera Rompetrol, pe care a vandut-o (in proportie de 75%) in 2007 grupului petrolier de stat KazMunaiGas, din Kazahstan.

Membru al Partidului National Liberal (PNL), Patriciu declarase cu ocazia vanzarii Rompetrol ca aceasta tranzactie "ofera Europei o punte energetica ce nu mai depinde de Rusia".

Ion Tiriac detine multe companii din sectorul bancar, al asigurarilor, de leasing auto si retail. Conform Forbes, omul de afaceri roman a vandut participatiile detinute in companii straine si a investit sumele obtinute pe piata imobiliara din Romania.

Fost atlet de clasa mondiala, a participat la jocurile olimpice din 1960, in echipa de hockey a Romaniei, alegand ulterior tenisul. Tiriac a antrenat mai multi jucatori de tenis de top, scrie Forbes, precum Boris Becker, Steffi Graf si Goran Ivanisevic.

Momentan patron al turneului de tenis Madrid Masters, pe care doreste sa il transforme intr-un turneu de Mare Slem precum cele din Londra, Paris, New York si Melbourne.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: