Ar mai fi loc pentru mariri de leafa

Data publicarii: 07-03-2008 | Economie

Salariatii romani sunt foarte profitabili pentru angajatori, comparativ cu forta de munca din celelalte state ale Uniunii Europene. Fiecare euro investit intr-un salariat din tara noastra aduce un castig de 1,4 euro, fata de 1,1 euro in companiile din Europa de Vest.

Salariatii romani sunt foarte profitabili pentru angajatori, comparativ cu forta de munca din statele vechi membre UE, dar si cu cea din tarile din Europa Centrala si de Est, indica studiul "Europe HR Index Saratoga", realizat, anul trecut, de compania de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC).

Potrivit documentului, fiecare euro investit intr-un salariat din tara noastra aduce un castig de 1,4 euro, fata de 1,1 euro in companiile din Europa de Vest. Randamentul investitiei pe care o fac angajatorii in salariati a fost calculat de specialistii firmei de consultanta pe baza unei formule care include veniturile firmei, numarul de angajati si costurile pe care le suporta cu personalul.

Aceasta diferenta atragatoare pentru firme vine din costurile reduse cu forta de munca autohtona, a explicat Ruxandra Stoian, directorul Departamentului de resurse umane din cadrul PwC, ieri, in cadrul conferintei "Solutii pentru managementul financiar", organizat de revista "Financial Director Romania". Studiul mentionat arata ca, anul trecut, cheltuielile salariale si nesalariale cu angajatii din Romania erau de zece ori mai mici fata de tarile din vestul Europei si la juma tate comparativ cu Europa Centrala.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: