Unui bucurestean ii revin sub 10 metri patrati de spatiu verde

Data publicarii: 07-03-2008 | Mediu

Romania este codasa la numarul de spatii verzi. Semnalele de alarma au fost deja trase - Raportat la anii '90, suprafata spatiilor verzi din tara noastra aproape ca s-a injumatatit. Cel mai afectat oras este Capitala. Aici, unui bucurestean in revin in medie mai putin de 10 metri patrati de verdeata.

Potrivit unei statistici prezentate anul trecut de Ministerul Mediului, bucurestenii care locuiesc in sectorul 5 au cel mai putin spatiu verde - doar 6,6 metri patrati pe cap de locuitor. La polul opus se afla sectorul 1 cu 10,5 metri patrati deverdeata. Destul de putin, avand in vedere ca normele europene spun ca unui locuitor ar trebui sa-i revina cel putin 26 de metri patrati de verdeata.

Alte studii oficiale arata ca si in tara situatia este una dezastruoasa. Datelor Institutului National de Statistica, facute publice in vara anului trecut, au scos la iveala faptul ca unui locuitor din mediul urban ii revin in medie 17 metri patrati de spatiu verde. Ministerul Mediului trage si el un semnal de alarma - orasele din Romania au doar jumatate din verdeata pe care o au, in medie, alte state europene.

Ministerul Mediului a intocmit un program care prevede ca la finele anului 2010, tara noastra sa se incadreze in normele europene si la acest capitol.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: