Imobile noi si cochete pentru middle class

Data publicarii: 10-03-2008 | Imobiliare

Principala caracteristica a acestor imobile cochete destinate categoriei cu venituri medii si medii plus este aceea ca beneficiaza de un regim mic de inaltime (P+3 sau P+4), o particularitate care le confera locatarilor un sentiment mai puternic de confort, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. La fiecare nivel nu vom intalni mai mult de 3-4 apartamente, rezultand un total de maximum 20 de familii - o comunitate restransa care se poate bucura de multa intimidate.

Daca s-ar schita profilul cumparatorilor de apartamente in blocuri cu regim mic de inaltime, acestia ar avea urmatoarele note distinctive: cupluri de peste 30 de ani cu 1 sau 2 copii, persoane care resimt o nevoie mai acuta de securitate si stabilitate, ale caror venituri lunare se situeaza in jurul valorii de 2000 euro. "Spatiul de care au nevoie aceste familii tinere nu depaseste 150 mp, iar apartamentele din bloculete pot satisface usor aceasta necesitate, suprafata medie a unui apartament cu 2 camere fiind de 110 mp, iar a celui de 3 camere, de 140 mp. Ponderea apartamentelor cu 4 camere este foarte mica, iar acestea iau general forma unui duplex sau penthouse", afirma consultantii EuroMetropola.

Ceea ce ii atrage pe bucuresteni in aceste blocuri de dimensiuni reduse este faptul ca structura lor se apropie de cea a unei case pe pamant - visul majoritatii bucurestenilor, in special al persoanelor care au locuit dintotdeauna in blocuri cu peste 50 de apartamente si isi doresc un alt stil de viata, dar nu isi pot permite inca o casa individuala.

In ceea ce priveste pretul de tranzactionare al apartamentelor din imobilele noi si cochete cu 3- 4 etaje, acesta sunt foarte competitive: "de la 110.000 euro, insemnand ca in foarte multe situatii pot fi mai ieftine decat varianta unui apartament intr-un bloc de 8 etaje construit in urma cu 30 de ani", se mai arata in comunicat.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: