Vosganian: pretul gazelor nu va creste foarte mult

Data publicarii: 12-03-2008 | Economie

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, marti, ca in acest an pretul gazelor nu va creste semnificativ si i-a acuzat pe reprezentantii PSD ca transmit mesaje de panica in randul populatiei spunand ca majorarile vor fi foarte mari.

"Manifest speranta ca aceasta crestere pe care am facut-o (de 8,5 % - n. red) sa fie cea mai semnificativa pe parcursul intregului an", a spus Vosganian, in timpul audierilor din Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.

El a explicat ca pretul gazului este influentat de piata internationala de profil si, "perspectivele nu sunt foarte bune" in conditiile in care luni a fost atins recordul de 109 dolari barilul.

"Datoria Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si a Ministerului Economiei si Finantelor este sa absoarba cat mai mult din impactul posibil negativ al preturilor internationale astfel incat contribuabilul roman sa nu sufere", a adaugat Varujan Vosganian.

Pe de alta parte, el a afirmat ca nu exista nici o obligativitate de aliniere a pretului gazelor din productia interna la cea din productia externa. Vosganian a adaugat ca nu va actiona niciodata ca ministru in aceasta directie, intrucat nu este normal ca gazele din productia interna sa coste la fel de mult ca cele aduse din Federatia Rusa.

NewsIn