Lufthansa lanseaza serviciul de private jet

Data publicarii: 12-03-2008 | Afaceri

Compania aeriana Lufthansa a intrat in acest program in 2005, in parteneriat cu Net Jets. Se pare ca afacerea este una extrem de profitabila, (anul trecut numarul zborurilor private a crescut cu 26%) din moment ce operatorul a decis sa inaugureze propria flota aeriana destinata exclusiv curselor private.

Lufthansa va achizitiona sapte avioane din clasa business, de la producatorul nord-american Cessna, devenind astfel primul operator aerian din Europa ce va pune la dispozitia clientilor, din aceasta vara, exclusivistul serviciu de private jet.

Reprezentantii companiei germane au anuntat ca, in urmatoarele 12 luni, Lufthansa va achizitiona 9 avioane ce vor opera curse in Europa si pe intregul teritoruiu al Rusiei. Acestia intentioneaza sa puna la dispozitia clientilor patru categorii de astfel de aeronave, care vor dispune de 4 pana la 12 locuri.

Acest gen de zboruri particulare a cunoscut o adevarata explozie in ultimii trei ani, tot mai multi oameni de afaceri sau demnitari dorind sa evite aglomeratia si intarzierile tot mai dese ale zborurilor obisnuite si sa-si sa mareasca astfel gradul de productivitate.

In acest sens, multe alte companii aeriene europene au inceput sa ia in considerare includerea unui astfel de serviciu in programul lor de dezvoltare. Printre acestea se numara KLM, care, in ultimul timp s-a aratat extrem de interesata de piata jet-urilor foarte usoare, de mici dimensiuni (4 locuri). Cu toate acestea, momentan, Lufthansa este singura companie aeriana din Europa ce a realizat progrese esentiale in acest domeniu.

YourMoney

Ultimele stiri pe BankNews.ro: