Top 5 al celor mai frumoase telefoane mobile

Data publicarii: 12-03-2008 | IT&C

Cand intri intr-un magazin GSM cu scopul declarat de a-ti inlocui telefonul uzat fizic si moral - principalul vinovat de intalnirile tale ratate si de convorbirile intrerupte - primul lucru pe care ar trebui sa-l faci ar fi sa ceri sau sa cauti un telefon excelent ca functionalitate si performante, potrivit Go4It. Si totusi, nu poti sa treci cu vederea designul, factorul care de cele mai multe ori este decisv in achizitionarea unui dispozitiv mobil.

Cu toate ca imaginatia noastra merge foarte departe cand vine vorba de cum trebuie sa arate si sa functioneze un telefon (vezi tot felul de concepte, care mai de care mai ciudate), marii producatori foarte rar scot pe piata astfel de exemplare. Acum cinci ani, Siemens a incercat sa se remarce cu o serie de dispozitive al caror design ne-a lasat cu gura cascata - vorbesc despre modelele Xelibri. Nu au avut succes din cauza dotarilor si performantelor slabe.
 
Mult mai inspirati au fost Nokia - modelele fashion au prins foarte bine, iar acum au o multime de adepti care abia asteapta aparitia unei noi bijuterii finlandeze. Companiile coreene LG si Samsung au scos mereu telefoane atractive ca design si sunt in top din acest punct de vedere - daca ar fi mai seriosi si in ceea ce priveste implementarea tehnologiilor probabil ar depasi gigantul finlandez.

In fine, Sony Ericsson, desi in general prefera o linie clasica bine definita, in ultima perioada au iesit la rampa cu niste modele foarte interesante pe care le vei regasi chiar aici, in topul celor mai interesante designuri de telefoane de la inceputul anului si pana in prezent. Telefoanele incluse in top au fost prezentate cu ocazia targurilor de electronice 3GSM (Mobile World Congress) si CeBIT 2008, iar cat de curand le vom vedea in magazinele de specialitate (si nu numai) din Romania.

Locul 5 - LG KF600 Venus

Pret estimativ: 550 $

LG KF600 Venus Cunoscut si sub denumirea de LG Venus, acest terminal slider te intampina cu un prietenos ecran tactil (InteractPad, este plasat in partea inferioara) ce are multiple utilizari: navigare prin meniu, editare foto / video si player multimedia cu taste senzitive dedicate. Pentru a evidentia si mai mult interfata utilizator, LG KF600 are preinstalate cateva teme grafice speciale care fac ca ecranul principal si cel tactil sa para un tot unitar.

In rest, LG KF600 nu straluceste la capitolul dotari (vezi specificatiile), dar oricine isi doreste un terminal multimedia axat pe interfata de navigare tactila si player-ul audio nu va fi dezamagit.

Locul 4 - Nokia N96

Pret estimativ: 550 Euro, fara taxe

Nokia N96 s-ar fi clasat cu siguranta pe primul loc daca intocmeam un top al performantelor. Nu este doar un terminal multimedia complet ci avem de a face cu un adevarat campion, la categoriile audio, foto / video si conectivitate. De mentionat si cei 16 GB de memorie interna. Ma uit la el si nu-i pot reprosa mai nimic (pana la proba contrarie - testul). Singurele sale lipsuri (touchscreen si tastatura QWERTY) sunt elemente specifice mai degraba segmentului business.

Designul, desi nu este revolutionar (dual-slide am mai intalnit si la N95, iar aspectul general te duce cu gandul la Nokia N81), inspira calitate si functionalitate. Sa speram ca Nokia N96 are si constructia solida pentru ca doar sa vezi uneori nu este de ajuns. Personal, am testat N81 ce are o constructie asemanatoare si am constat ca sistemul de culisare are un mic joc.

Locul 3 - Sony Ericsson W980

Pret estimativ: nespecificat

Ultimul Walkman vine cu un design care va starni cu siguranta pasiuni printre amatorii de telefoane clamshell. Sony Ericsson W980 este pur si simplu altceva, iese din sfera terminalelor comune si se remarca prin exteriorul de exceptie, foarte util pentru auditia MP3-urilor si totodata de efect. Partea inferioara este transparenta si luminata cu un LED portocaliu (culoarea specifica seriei W), lasand sa se intrevada logo-ul Walkman din interior.

Tastele multimedia sunt iesite in relief, ceea ce permite o navigare excelenta printre melodiile preferate, fara sa "orbecai" in cautarea tastelor si fara sa fie nevoie sa scoti telefonul din buzunar. Dotarile sunt cele binecunoscute telefoanelor high-end din gama Walkman.

Locul 2 - Samsung U900 Soul

Pret estimativ: 500 $

"Sufletul" lui Samsung se mandreste cu o eleganta aparte (doar face parte din seria slim Ultra Edition - 12.9 mm), sustinuta de functii multimedia care mai de care mai indraznete. Standardul pentru camera foto insemna 5 MP, ajutati de un puternic LED flash plus sistemul de recunoastere a fetei subiectilor (Face Detection). In fine, un blit xenon ar fi fost mai imbucurator.

Interfata de navigare nu mai este de mult reprezentata cu ajutorul unui plictisitor joystick sau pad ci de o zona tactila Touch Magic, similara celei de pe modelul LG Venus. Viteza pe Internet oferita de Samsung Soul este de-a dreptul debordanta - pana la 7.2 Mbps prin tehnologia HSDPA.

Locul 1 - Sony Ericsson XPERIA X1

Pret estimativ: 1200 $

Sony Ericsson XPERIA X1 primeste distinctia pentru cel mai interesant design, daca nu cumva pana la sfarsitul anului vreunul din conceptele prezentate intr-un articol special devin realitate. Anul 2008 a insemnat introducerea unui nou termen referitor la constructia telefoanelor - arc slide, iar XPERIA X1 se mandreste cu faptul ca este singurul telefon ce se incadreaza la aceasta categorie si totodata primul telefon business cu un design absolut remarcabil.

Galerie foto Top 5 telefoane mobile:
  • LG KF600 Venus

    LG KF600 Venus

  • Nokia N96

    Nokia N96

  • Sony Ericsson W980

    Sony Ericsson W980

  • Samsung U900 Soul

    Samsung U900 Soul

  • Sony Ericsson XPERIA X1

    Sony Ericsson XPERIA X1

Go4It

Ultimele stiri pe BankNews.ro: