3.000 de locuri de munca la Targul Angajatori de Top

Data publicarii: 13-03-2008 | HR/Cariere

3.000 de joburi in domenii precum FMCG, consultanta, telecomunicatii, IT & C, inginerie, farmacie, marketing vor fi scoase la concurs pentru studentii in ani terminali si tinerii cu pina la sapte ani de experienta, la Tirgul Angajatori de Top de anul acesta, noteaza Cotidianul.

Evenimentul, aflat la a patra editie, va avea loc pe 21 si 22 martie, la Sala Palatului din Bucuresti, intre orele 10.00-19.00, respectiv 10.00-17.00, iar accesul va fi gratuit. Cele mai multe joburi vor fi in domeniile financiar, contabilitate si IT, iar organizatorii se asteapta ca anul acesta sa fie angajati cu 15-20% mai multi tineri fata de editia din 2007.

Cele 110 companii care si-au anuntat prezenta acopera domenii cum ar fi auto, bancar-servicii financiare, constructii, consultanta, energie si petrol, farma, IT, telecomunicatii, logistica, real estate sau retail. Printre participanti se numara Renault, Siemens, BRD, Aviva, Strabag, Arabesque, consultantii din Big Four (KPMG, Deloitte, Ernst & Young si PricewaterhouseCoopers), Rompetrol, Coca-Cola, Oracle, Xerox, Orange, Vodafone si marile hipermarketuri din tara.

Ana Giurca, consultant la Catalyst Solutions, firma care organizeaza tirgul, a spus ca, spre deosebire de anul trecut, editia din 2008 aduce locuri de munca destinate tinerilor profesionisti cu pina la sapte ani de experienta si nu cinci, ca pina acum. "Numarul de joburi pentru cei cu experienta profesionala mai vasta este in crestere, asemenea celor destinate inginerilor, mai ales in industria auto. Asta se va observa cu precadere la tirgul care va avea loc la Timisoara, pe 4-5 aprilie", a explicat Giurca.

O alta noutate a tirgului de anul acesta este introducerea a doua workshopuri, pe IT si pe consultanta, unde reprezentantii companiilor de profil vor informa tinerii despre perspectivele de cariera in aceste domenii, a mai spus consultantul. "Vor fi in jur de 100 de locuri disponibile la fiecare dintre cele doua workshopuri, iar inscrierile trebuie facute pe site-ul tirgului, a explicat Giurca. In afara de aceste discutii, reprezentantii a 28 dintre companiile participante vor face prezentari individuale legate de ofertele lor, posibilitatile de angajare si dezvoltare a carierei, a mai spus consultantul.

Integral in Cotidianul