Avanpremiera: Mercedes A-Klasse 2011

Data publicarii: 13-03-2008 | Auto

Momentul in care vor fi dezvaluite detalii despre viitoarea generatie a modelelor A-Klasse si B-Klasse a fost amanata de oficialii Mercedes din cauza problemelor legate de designul final al noilor platforme pe care vor fi construite.

Cele doua masini ar trebui sa-si faca debutul in 2010, insa deoarece Mercedes nu a gasit inca un partener cu care sa colaboreze pentru dezvoltarea de noi motoare si platforme pentru cele doua modele, care astfel vor sosi cel mai probabil in 2011.

Constructorul din Stuttgart spra sa colaboreze pentru construirea lui A-Klasse si B-Klasse cu rivalii de la BMW, insa negocierile au esuat la inceputul acestei saptamani.

In aceste conditii, Mercedes va dezvolta propriile platforme si sasiuri pentru cele doua compacte, concentrandu-se pentru mentinerea unor costuri reduse. Una dintre strategiile-cheie o reprezinta mutarea productiei de la actuala uzina din Rastatt (Germania) intr-o tara din Estul Europei, cele mai mari sanse avandu-le, potrivit oficialilor germani, Romania.

Mercedes A-Klasse

Mercedes A-Klasse si B-Klasse vor fi construite pe noua platforma cu tractiune pe puntea fata cu numele de cod MFA (Mercedes Frontwheel Architecture), care va lua locul fostei structuri de tip sandwich pentru un design mai conventional.

Principalul motiv pentru cresterea numarului de masini de clasa compacta eficiente din punctul de vedere al consumului de carburant este, pe de-o parte, reducerea nivelului de emisii poluante ale modelelor Mercedes, iar pe de alta parte sporirea vanzarilor.

Auto.ro