Scolile de business recruteaza la Bucuresti

Data publicarii: 13-03-2008 | Educatie

Universitati de afaceri de top din Europa si Statele Unite ale Americii vin astazi la Bucuresti, in cadrul Targului MBA-urilor, noteaza Evenimentul Zilei. Candidatii pot concura pentru burse de peste un milion de dolari.

Romanii care doresc sa urce un pas in cariera, cei care vor sa obtina la sfarsitul anului cu cel putin 10.000 de euro in plus la salariu sau indraznetii care intentioneaza sa puna bazele propriilor afaceri isi pot alege un MBA (Master Of Business Administration) intr-una dintre cele 35 de scoli de business care isi vor prezenta oferta astazi la Hotelul Marriott din Capitala.

Targul international, organizat de Quacquarelli Symonds (QS), porneste din America de Nord, trece prin Europa si se opreste in Africa. La Bucuresti va poposi pentru al doilea an consecutiv, astazi, timp de trei ore, intre orele 18.00 si 21.00. Scoli de afaceri din Franta, Germania, Belgia, Statele Unite ale Americii, dar si ASEBUSS si CODECS din Romania vor incerca sa-si atraga, in acest interval, cat mai multi clienti. Pentru cei care nu-si permit sa dea cateva mii de euro pentru un MBA vor exista si in acest an burse de peste un milion de dolari.

In opinia universitatilor participante, candidatul ideal pentru un MBA trebuie sa aiba in primul rand experienta profesionala si scoruri foarte bune la testele TOEFL si GMAT. Cei care vor sa-si depuna dosarele pentru un program de acest gen trebuie sa fie pregatiti cu un CV, cu o scrisoare de intent ie, dar si cu recomandari de la profesori, angajatori.

Credite pentru studii in Spania

Universitatea INSEAD din Franta, care ocupa prima pozitie in topul celor mai bune scoli de afaceri pentru profilul managementului international, va fi prezenta la Bucuresti. Reprezentantii universitatii spun ca le vor oferi burse si tinerilor romani care vor participa la targ si se vor inscrie la concurs. Si Instituto de Empresa (IE) din Madrid, aflata pe locul cinci in acelasi top in care se regaseste si INSEAD, ofera mai multe programe de masterat, inclusiv in limba engleza. IE Business School a incheiat acorduri cu mai multe banci, care ofera credite pentru cei care doresc sa urmeze cursurile universitatii. Cei care opteaza pentru acest tip de finantare au la dispozitie o perioada de gratie de pana la 18 luni de la absolvire pentru rambursarea creditului. De altfel, IE Business School a dezvoltat un program pentru cei care vor sa invete de acasa, fara sa lipseasca de la serviciu, in domeniul antreprenoriatului. Cursantii invata on-line in mare parte a timpului.

MBA in managementul fotbalului

In afara de management interna- tional, una dintre cele mai cautate si mai vechi specializari pe intregul glob, romanii vor mai putea gasi cursuri noi, cum ar fi managementul fotbalului sau al brandurilor de lux. MBA-ul oferit de Universitatea Liverpool, de exemplu, cu specializare pe fotbal, este la mare cautare de cativa ani, dupa cum precizeaza reprezentantii QS. Sunt insa si voci, cum este cea a profesorului Simon Stockley, decan al programului de MBA de la Tanaka Business School din Londra, care considera ca o specializare foarte ingusta nu este caracteristica pentru un MBA. Parerea specialistilor este insa cotracarata de angajatorii care isi doresc salariati specializati pe arii inguste.

Cert este ca, indiferent daca urmeaza un MBA generalist sau unul superspecializat, o persoana care doreste sa urce cel putin un pas in cariera se poate gandi, inainte de aceasta, sa opteze pentru un MBA.

Programul QS World MBA Tour este considerat cel mai mare targ internat ional de educatie, in care numeroase scoli internationale de business isi prezinta oferta de MBA-uri. Prima editie a targului, care a avut loc anul trecut, a reunit institutii americane precum Georgetown, Yale, Columbia sau Chicago, dar si scoli europene ca London Business School, Manchester Business School si IESE.

AVANTAJ - Burse de peste un milion de dolari

Romanii care doresc sa urmeze un MBA, dar nu dispun de resursele financiare necesare pot sa aplice pentru una dintre bursele oferite de organizatorul targului, Quacquarelli Symonds (QS), sau pentru cele scoase la concurs de o parte dintre scolile de business participante. Reprezentantii QS spun ca la acest eveniment vor fi oferite ajutoare financiare in valoare totala de aproximativ 1.200.000 de dolari. QS pune la dispozitie, pentru acest turneu, doua burse, fiecare in valoare de 10.000 de dolari, pentru acei participanti la eveniment care vor dovedi ca au calitatile potrivite de lider. De asemenea, IE Business School va da doua finantari, in valoare de 22.500 de euro fiecare, doar pentru femei. Burse vor mai oferi scolile Ashridge Business School, MIP, Toronto-Rotman, Cass Business School din Londra, si nu numai. Cei care doresc sa afle care sunt scolile care vor veni la Bucuresti si care vor sa intre gratuit la eveniment se pot inregistra la www.topmba.com/mba_fairs.

Integral in Evenimentul Zilei