Radiatiile telefoanelor nu ne afecteaza?

Data publicarii: 13-03-2008 | IT&C

Comisarul european pentru societatea informationala si mass-media, Viviane Reding, a declarat, astazi, la Bucuresti, ca nivelul radiatiilor electromagnetice emise de antenele GSM nu afecteaza sanatatea persoanelor expuse, neexistand dovezi stiintifice care sa dovedeasca contrariul.

"Temerile populatiei nu au niciun fundament logic. Daca vreti sa aveti o dezbatere isterica, atunci nu mai vorbiti despre studii stiintifice", a declarat Viviane Reding in timpul unei intalniri cu membrii Comisiei pentru comunicatii si tehnologia informatiilor din Camera Deputatilor si ai Comisiei economice din Senatul Romaniei.

Ea a spus ca, la nivelul Comisiei Europene, au fost realizate peste 500 de studii si nici macar unul dintre acestea nu a dovedit ca radiatiile electromagnetice emise de antenele GSM afecteaza sanatatea oamenilor.

"Avem in vedere implicatiile pe care orice fel de tehnologie le au asupra omului, de aceea am convenit asupra unor standarde pentru protectia cetatenilor in ceea ce priveste radiatiile. Oricum, cercetarile continua, dar radiatiile din tara dumneavoastra sunt foarte mici fata de standardele UE", a mai spus comisarul european.

Viviane Reding le-a cerut autoritatilor romane sa lanseze o campanie de informare a cetatenilor cu privire la aceasta problema.

Evenimentul Zilei