Inca 70 de sucursale UniCredit Tiriac

Data publicarii: 15-03-2008 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac va incepe din acest an sa-si dezvolte reteaua de agentii teritoriale, noteaza Evenimentul Zilei.

"Urmarim sa deschidem cel putin 70 de sucursale in 2008. Probabil vom deschide mai multe", a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al bancii, cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare ale institutiei de credit in 2007.

El a precizat ca banca nu urmareste dezvoltarea retelei sau cresterea activelor cu orice pret, adica in detrimentul profitabilitatii. UniCredit Tiriac avea, la finele anului trecut, 141 de unitati. In 2007, banca a deschis numai opt unitati, iar aceasta dupa finalizarea fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac. Cele opt unitati au fost deschise dupa ce banca a finalizat aceasta fuziune.
 
Alte institutii bancare au fost agresive in dezvoltarea retelei teritoriale in anii anteriori. BRD, de exemplu, a deschis anul trecut peste 200 de unitati. Planurile UniCredit Tiriac pentru acest an ii vizeaza si pe clientii cu venituri mici, potrivit presedintelui executiv al bancii. Pana acum, banca s-a adresat clientilor care aveau cel putin venituri medii, adica de 250 de euro. In acelasi timp, banca urmeaza sa dezvolte si produse adresate micro- intreprinderilor.

Integral in Evenimentul Zilei