Noul Alfa Romeo Mi.To

Data publicarii: 16-03-2008 | Auto

Alfa Romeo a publicat primele informatii si imagini oficiale ale celui mai nou model al sau: Mi.To. Dupa o lunga asteptare, alimentata de fotografii spion si o incercare publica de botezare esuata, Alfa Romeo a decis sa dezvaluie la sfarsitul saptamanii trecute, noul model compact Mi.To. Numele ales pentru cel mai nou model al constructorului italian surprinde intreaga presa internationala, dar, potrivit declaratiilor oficiale Alfa, este pe deplin motivat.

Galerie foto Alfa Romeo Mi.To:
  • Alfa Romeo MiTo front

    Alfa Romeo MiTo front

  • Alfa Romeo MiTo back

    Alfa Romeo MiTo back

  • Alfa Romeo MiTo side

    Alfa Romeo MiTo side

Pentru a evoca legatura dintre Milano, locul unde au luat nastere primele linii ale modelelor Alfa, si Torino, locul unde vor fi produse exemplarele constructorului italian, subsidiarul Fiat a recurs la un joc de cuvinte: a alaturat primele doua litere ale oraselor de referinta in istoria brandului.

Pentru ca este primul model pe care Alfa il dezvolta dupa 8C Competizione, Mi.To imprumuta de la supercarul italian majoritatea liniilor de design interior si exterior. Linia geamurilor laterale fara rama, spoilerul fata cu doua prize mari de aer, forma blocurilor optice fata si spate (cu lumini LED) si forma grilei aduc aminte constant de fratele mai mare, 8C Competizione.

La interior, Alfa Romeo Mi.To vine cu un bord mult mai personalizat, cu un habitaclu mai sportiv si cu o calitate a finisajelor mult mai mare ca a actualului model 147. Desi este un model compact, noul Mi.To a primit dimensiuni destul de generoase din partea inginerilor Alfa, modelul italian masurand 4.06 metri lungime, 1.44 metri inaltime si 1.72 metri latime.

Pentru a satisface nevoile unor clienti cu stiluri de sofat diferite, Alfa a introdus pe Mi.To un sistem inovativ botezat DNA, care controleaza motorul, franele, directia, suspensiile si cutia de viteze. Soferul va avea de ales intre trei moduri de functionare ale sistemului DNA: unul sportiv (Dynamic), unul pentru traficul din orasele aglomerate (Normal) si unul pentru siguranta maxima in conditii de aderenta scazuta (All-Wheater).

Sub capota noului Alfa Romeo, clientii vor regasi patru versiuni de motorizare turbo, diesel si benzina, a caror putere variaza intre 90 si 155 de cai. Pe viitor, ne putem astepta ca Alfa sa introduca si o versiune sportiva GTA, capabila sa dezvolte 230 de cai putere.

Alfa Romeo a gandit si un nou sistem de suspensii pentru Mi.To capabil sa asigure sportivitate, siguranta si confort. Structura modelului va fi capabila sa reziste foarte bine impacturilor laterale si frontale, Alfa sperand la un punctaj maxim in cadrul testelor EuroNCAP.

Noul Alfa Mi.To va fi prezentat publicului in luna iunie, urmand ca modelul compact sa debuteze treptat pe toate pietele europene in luna iulie.

Automarket.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: