Cuvinte din DEX, de vanzare pe internet

Data publicarii: 17-03-2008 | Media

Mai multe companii, printre care si BankNews.ro, au profitat de spatiul publicitar vandut pe site-ul stapanulcuvintelor.ro. "Evenimentul zilei" (ziar, eveniment, stiri), Coca-Cola (racoritor), Adidas (adidasi), Nokia (telefon), Kiss Fm (radio, noutati, media), TVR (televiziune, vedete), dar si BankNews.ro (afaceri, bani, banca, bursa, n.r.). Aceste institutii sunt acum proprietarele unor cuvinte-cheie ce reprezinta cel mai bine activitatea lor de baza si care la un simplu click redirectioneaza vizitatorul catre paginile web respective.

Acest lucru este posibil doar pe site-ul stapanulcuvintelor.ro, o comunitate on-line care se mareste de la o zi la alta cu cel putin 10 clienti, la numai o saptamana de la lansare, si care vinde cuvinte din DEX ca vehicule publicitare. Potentialul de dezvoltare al site-ului, dar si sansa de promovare contra unei sume modice (5 euro cuvantul), a starnit deja interesul bloggerilor, jurnalistilor si companiilor pentru aceasta inedita forma de publicitate contextuala.

O afacere indrazneata

Initiativa versiunii romanesti a site-ului american www.thebigwordproject.com, aparut cu doar trei saptamani inainte, ii apartine lui Andrei Ionescu, un tanar de 27 de ani, pasionat de internet si design. El a adaptat continutul si s-a folosit de proiectul DEX on-line, care ofera posibilitatea alegerii cuvintelor dorite sau a sinonimelor acestora, cu ajutorul indexului A-Z. Daca acestea nu au fost deja revendicate, un click te va duce la formularul de cumparare. Platesti on-line sau prin SMS (5 euro in retelele Vodafone si Orange) si, imediat ce primesti confirmarea, cuvantul devine activ si te redirectioneaza catre site-ul tau.

Ionescu si-a facut reclama prin intermediul blogurilor celor care deja au cumparat cuvinte si prin exemplificarea concreta a procedurii, reusind sa atraga deja peste 80 de clienti.

Integral in Evenimentul Zilei